Свързани новини

25.04.2013 14:41

Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше и следеше министрите и президента

Видян 2157 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинска сензация предизвика бившият земеделски министър в кабинета на ГЕРБ от първия до последния му ден Мирослав Найденов. Той ясно назова пред бТВ Цветан Цветанов като поръчител на подслушвания на видни фигури от управлението, сред които президента и министрите. Според досегашните данни около 115 000 номера са подслушвани в България, както и всички, които говорят от други телефони с тях.


Днес следобед пък стана ясно, че Найденов е получил особен статут на защитен свидетел по казуса, който му гарантира специална охрана предвид опасността за живота му.


Той е бил разпитан отново в прокуратурата като свидетел по наказателното производство за нерегламентирани подслушвания и е дал още ценна информация, стана ясно от магистратурата. Припомняме, че самият Найденов е клиент на обвинителите заради съмнения за подкуп, породени точно от използване на СРС-та.


Той твърди, че всички министри в правителството на Бойко Борисов са били подслушвани от бившия вицепремиер и шеф на МВР. „Цветан Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена. От известно време съм взел мерки за семейството си. Това политическо мракобесие трябва да приключи. Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо. Имал съм и други наблюдения, свързани с външно наблюдение на оперативни работници към мен”, каза още той. “Някой трябва да каже на Цветан Цветанов - ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата сцена и ако можеш да изчистиш името си, каза още той. Има и други подслушвани министри“, допълни Найденов. Той бе категоричен, че преди началото на всяко заседание на Министерския съвет вместо да се обсъждат неща за бизнеса, „ние ослушвайки се, се разделяхме на групички и си споделяхме на кого какво му се е случило, кой как е бил подслушван“. Бившият министър бе категоричен, че подслушваните министри също ще проговорят. От всички обаче засега само Трайчо Трайков сподели мнението на Найденов. Президентът Плевнелиев полупотвърди като призна, че „от уважение” оставял винаги телефона си при секретарката, когато води важен разговор.


“Следяха ни незаконно. Ако на висок глас не кажем „Царят е гол“, това политическо мракобесие ще продължи. Партията е превзета от Цветанов“.  Найденов, който е член на ГЕРБ от създаването й, разказа и любопитни моменти от работата си. Докато е бил министър, му се е налагало да си оставя мобилния телефон в друга стая, когато се е срешал с президента. Двамата с Плевнелиев са си пускали телевизора, докато си говорят, за да не ги слушат от службите. Бившият земеделски министър разкри още, че Цветанов е бил наясно къде се е намирал Симеон Дянков във всеки момент. Докато двамата си приказвали, Найденов намекнал, че Симеон Дянков е в Хасково и затова го няма на партийна сбирка. Цветан Цветанов обаче веднага го „успокоил“, че колегата му е в Гърция по лично негова информация от службите.


Найденов призна, че е пратил семейството си в чужбина, тъй като се страхува за живота на дъщеря си и съпругата си.


„Няма да искам оставката на Цветан Цветанов. Аз съм сигурен, че такова нещо не е имало, защото самият Цветанов ми се закле в децата си, че не е извършил такова нещо срещу него”, заяви в Златоград бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по темата. Според Борисов Цветанов е мотор на партията, „тя е негова” и е изключително важен за всички.


Яне Янев пък заплаши да вади записи на „Миро” в своя характерен стил.


Според данни на агенция Сова-Харис скандалът с подслушванията е разколебал сериозно доверието в ГЕРБ и 77% от запитаните са убедени, че се подслушва масово и незаконно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп