Свързани новини

25.04.2013 10:18

Станишев: Очаквам Цветанов да обвини и Държавния департамент на САЩ, че работи за организираната престъпност

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаквам Цветанов да направи следващата крачка, може и Държавният департамент на САЩ да обвини, че работи за организираната престъпност, след като и те са констатирали основните политически дефекти на управлението на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при представянето на доброволческата акция на Коалиция за България „Заедно с теб” вчера.


„Цветанов вече обвини прокуратурата в национално предателство за това, че за първи път действа ясно, принципно, иска да изясни истината, без да се прави чадър”, подчерта председателят на БСП и добави, че „това издава една нервност и абсолютна неадекватност в поведението”. „Показателно е, че г-н Борисов, който навсякъде тръби, че има воля, няма волята да освободи своята партия и себе си от този камък, който му е закачен на врата – Цветанов”, каза още Станишев. „Няма воля и тук възниква въпросът - защо? Дали Цветанов знае твърде много за самия г-н Борисов? Дали той е необходим инструмент за натиск, сплашване, фалшификация и манипулация на изборите? Задайте този въпрос на ГЕРБ”, заяви председателят на БСП.
„Наистина очаквам Цветанов да излезе от политиката така както той обеща”, каза кандидат-депутатът на Коалиция за България Илияна Йотова. „След като направи говорители на мафията от Станишев, през прокуратурата до президента Плевнелиев, не знам какво друго може да се очаква от него”, лаконично коментира тя. „Но от два дни си задавам въпроса - дали това, че е получил регистрацията си за кандидат-депутат, тоест вече е с имунитет, е основната причина да стои в листите, защото след ГДБОП ще трябва да се потърси вината и в него”, добави социалистката.
Йотова изрази своето очарование от работата на над 150-те доброволци, помагащи й в област Пазарджик. „За мен те са най-добрите социолози в областта, защото те обясняват нашата програма. Разчитам много на тях, те са неоценими помощници. Те са част от тази голяма европейска мрежа на доброволците, млади граждани, които активно участват в политиката, защото в крайна сметка от тях зависи как ще изглеждат държавите им утре”, заяви тя.
„Това са не са само млади хора, огромната част не са партийни членове, а хора, които споделят нашата кауза”, обясни Сергей Станишев. В кампанията ще се включат около 3500 души, чиито дейности ще включват прекия разговор с хората, ще раздават брошури и ще отговарят на техните въпроси. Доброволците няма да вършат единствено работа по улиците на страната, а ще присъстват на срещи между Коалиция за България и съсловни и браншови организации. „Те са живата връзка между БСП като партия, нашите листи и всеки един гражданин, за да можем да бъдем адекватни в нашите реакции. Те са най-масовите говорители”, каза още Станишев.
„Това е нашата сила, ГЕРБ имат Цветанов, имат МВР, ние имаме хората”, заяви Жельо Бойчев, водач на листа на социалистите в София. „Искаме те, заедно с нас, да решават своето бъдеще, да го чертаят такова, каквото искат да бъде. Да създадем тези условия да се реализират, да отгледат своите деца в България”, каза още кандидат-депутатът.  „Нашата кампания е с доброволци, не с полицейски патрулки”, добави Илияна Йотова.
В градинката на Националната художествена галерия се събраха над 150 доброволци, записали се от цялата страна в кампанията на БСП „Заедно с теб”. Кампанията за набиране на доброволци ще продължи до 8 май. Регистрацията се извършва он-лайн на сайта на БСП (www.bsp.bg).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец