Свързани новини

22.04.2013 16:25

Станишев: Трябва да има референдум за полигона в Змейово

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Старозагорци са поискали референдум – референдум за полигона в Змейово трябва да има. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.


Не от една година хората имат притеснения от обгазяване, замърсяване на околната среда, на въздуха и въздействието върху тях. Единственият изход от тази ситуация е да се вслушаме в техния глас. Те са поискали референдум и референдум трябва да има. Трябва да има прозрачност и контрол върху полигона, заяви Станишев. Според него най-важно е здравето на хората и с това не може да се правят компромиси.


Днес, на Деня на Земята, в Стара Загора Станишев участва в екологичната среща "Зелена България". "Избрахме именно тази дата, за да обсъдим политиката на БСП в областта на опазването на околната среда и балансираното развитие на националните природни ресурси", отбеляза лидерът на социалистите. Той напомни за последователната политика, която БСП е провеждала в защита на българската природа, в диалог с много НПО, зелени и младежки организации.


Станишев даде пример с битката срещу ГМО и шистовия газ. Лидерът на БСП не пропусна да спомене и скандалния случай с дюните по Черноморието и предложенията на левицата - да се наложи мораториум за строителство в тази зона и да се създаде Национален парк Черно море.


"Нашите експерти казват – червеното позеленява. Това се случва навсякъде в Европа. Става дума за естествен процес на съчетаване на нашите социални политики с ценностите, които са особено важни за младото поколение, свързани с екологията", изтъкна Станишев.


Според лидера на БСП е необходимо да има балансирано развитие на българското земеделие, което да бъде ефективно и да дава високи приходи. Станишев добави, че трябва да се подкрепят дребните и средните производители, така че цялата европейска помощ да не отива само в ограничен кръг хора. "Необходимо е да има истинска производствена верига", каза още лидерът на БСП и поясни, че трябва да се произвеждат не само суровини, но и продукти. "Това е част от нашата 10-годишна програма за реиндустриализация", подчерта Станишев. Той обърна внимание и на въпроса с биопродуктите. Според него България има огромни възможности, които през последните години не се използват и този сектор на земеделието трябва да бъде развит.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.