Свързани новини

22.04.2013 15:43

Продажбите на имоти се увеличават, цените спират да падат

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продажбите на имоти у нас се увеличават през първото тримесечие на 2013 година. Цените спряха да падат, има изгодни предложения, депозитите вече не са много доходоносни и хората отново се ориентират към покупката на имот, отчитат от агенция за недвижими имоти, цитирана от Econ.bg.


Основната причина за растящото стабилизиране на жилищния пазар е повишеният брой на купувачите – те са с 30% повече в сравнение с преди една година. Над 20% пък е ръстът при сключените сделки, спрямо първото тримесечие на 2012 г. През януари продажбите почти са се удвоили спрямо януари 2012 г. и това поставя месеца сред най-силните от началото на кризата, което е нетипично за този период на годината. Цените на имотите през 2012 г. се понижават с по-малко от 2% спрямо предходната 2011 година. Най-търсените имоти са в София, Варна, Бургас и Пловдив - във всички тези градове има увеличение на продажбите на годишна база. От морските курорти най-голям интерес сред руските купувачи привлича Слънчев бряг, Равда, Поморие, Несебър, Свети Влас и други курорти на юг. Северните морски курорти привличат по-платежоспособни купувачи, а масовият пазар е на юг. Доста сделки има също и в Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Шумен и дори в по-малки градове. В София и Варна има най-активно търсене на луксозни имоти.


Търсенето на имоти се е повишило с близо една трета от началото на кризата до момента по данни на водеща агенция за недвижими имоти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на