Свързани новини

19.04.2013 11:58

Булки пенсионерки източиха 700 000 от НОИ

Видян 1451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Овдовели пенсионери се женят повторно, но го премълчават, за да не бъдат спрени вдовишките им добавки, както предвижда Кодексът за социално осигуряване.


От НОИ са направили справка в регистрите си, при която са спипани 350 измамници за миналата година и то само в столицата.Те са сключили повторен брак и съответно вече нямат право да получават надбавката от 30% от пенсията на починалия си съпруг. Така на спипаните сега им се налага да връщат всичко, което са взели неправомерно като държавна помощ. Става въпрос за общо 693 520 лева, предаде Телеграф. От тях вече около 150 000 лева са възстановени. Колкото повече се забави връщането, толкова по-солидни лихви се трупат.

Нарушения има в цялата страна. Вдовица от Русе например е успяла да прибере 5000 лева, преди социалните власти да разберат, че тя е омъжена отново през 2009 г. И вече не й се полага помощ от пенсията на починалия й съпруг. В Благоевград най-много пари дължи пенсионер, взел след втората сватба близо 3800 лева.

Рекордът в провинцията обаче държи Варна. Там през миналата година буквално всеки месец е било разкривано по едно нарушение. Резултатът – щета за бюджета в размер на над 20 700 лева, три четвърти от които обаче вече почти са събрани. Остава да бъдат върнати само още 5 бона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева