Свързани новини

18.04.2013 16:59

БАИ рекламира България с ЛИПСВАЩА Пиринска Македония

Видян 2215 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенцията за инвестиции рекламира България с карта, в която липсва част от Пиринска Македония, предаде Медияпуул.

В клип, публикуван във Фейсбук профила на агенцията, не фигурират Петрич и Сандански. Един от промоционалните клипове на България обаче вече върви по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ.

Явно географията не е най-силната област на родната администрация, тъй като гафът се повтаря след този с новогодишната реч на президента Плевнелиев, когато Пампорово беше заменен със Скалистите планини в Колорадо. Съветът към създателите на рекламни материали за България, на стойност милиони левове е елементарен: "Хей, учете я тази география, пък после качвайте клипчета!", казва потребител във Фейсбук.

Въпросният рекламен клип е част от проекта за популяризиране на предимствата за инвестиции у нас. По него през март представители на световно признати медии бяха в София. Близо 4 милиона лева е стойността на целия проект, обясниха от ведомството. Цената включва 50 реклами в печатни издания като Economist и Financial Times, интернет кампании и телевизии.

Това е първата подобна реклама, която представя България от 25 години насам, заяви пред Нова телевизия Борислав Стефанов, изпълнителен директор на агенцията. Той е уверил, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна. По думите му рекламният клип е съгласуван с над сто човека, между които – икономисти, финансисти, пиари.

Географската грешка е малък проблем, сравнен с последните данни за инвестиции в страната ни. Предварителните числа на БНБ показват, че преките инвестиции в страната за януари - февруари 2013 г. са само 40.3 млн. евро (0.1% от БВП). Което значи, че намаляват значително на годишна база – с 483.9 млн. евро или с над 92%! За сравнение за първите два месеца на 2012 г. те са в размер на 524.3 млн. евро (1.3% от БВП).


19’ вече писа и за нагласения търг за самолетни билети на БАИ, който бе спечелен от Бългериън ВИП Травел – фирма, които и тогава и сега е с отнет лиценз за продажба на ... самолетни билети. И от ИАТА – световната асоциация на авиокомпаниите. Скандал международен!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и