Свързани новини

18.04.2013 13:38

СДВР модерно - получава сигнали във Facebook

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичани най-често се оплаквали на МВР от вдигането на шум през нощта. Те най-вече се жалвали през Facebook.  


"Много хора не знаят, че според наредба на общината, ако се получат повече от три сигнала за това срещу някой човек, той може да бъде изселен от жилището си", заявява в интервю за "24 часа" шефът на Столичната дирекция на полицията Валери Йорданов.


Също така хората изразявали често недоволството си срещу лошото държание на полицаите. Той разказа, за сигнал, в който човекът си признал, че е извършил нарушение, но смятал, че не е редно служителят на реда да му говори на "ти" и да се обръща към него с "бе".  


Друг столичанин се оплакал, че МВР нарушава достойнството му, тъй като в написания му от полицията акт презимето му било въведено с малка буква.


"Все пак обучението по отношение на правопис, начин на изразяване и култура на общуване не се учи в полицията, а преди това. Ясно е, че обучението на полицаите е наша отговорност, но възпитанието на хората става до 7 години", добавя Йорданов.


Той изреди и някои от целите пред СДВР. "По линия на Facebook плановете ни са да има във всяко районно. Категорично това дава много по-добра възможност за комуникации. В повечето случаи се оказва, че сигналите са много основателни. Чрез този начин на комуникация се прескача едно забавяне и администрация. Убедихме се, че така хората имат доста по-директен достъп. В този век на комуникациите свързването с полицията става лесно и удобно", пояснява шефът на СДВР.


Той информира и че чужди престъпници от близките на България страни "работели" на територията на София, като броят им се увеличавал. 32 двама от заловените от МВР чужденци са извършили кражби, информира Йорданов.


Шефът на столичната полиция отчете, че има спад на престъпленията в столицата. Най-честите нарушения са кражби, като те представляват 60% от всички престъпления.


От СДВР за първите три месеца са хванали 1866 души. Броят на жените, престъпили закона и заловени от МВР, е 424. Непълнолетните, спипани от полицията, пък са 223.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се