Свързани новини

17.04.2013 14:34

Разпитват Емил Димитров заради сбирката в хотела му

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е призован от прокуратурата за обяснения по повод репортаж, от който става ясно, че по време на семинар в негов хотел са се давали инструкции за изборите.

От пресцентъра на обвинението съобщиха, че под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура се извършва проверката по преписката за престъпления, свързани с избирателните права на гражданите.

Репортажът, който беше излъчен по Нова телевизия, е заснет със скрита камера в хотела на Емил Димитров в Етрополе. Там представители на протестиращите се обучават в това как да си осигурят повече гласове на изборите.

„Нашата задача е да си видим целевите групи и всеки да се раздели по неговата целева група и да ходи да си намери нужните хора”, казва ръководещият семинара, който се провел на 2 април.



Участник, пожелал да скрие самоличността си, пък разказва пред камерата на телевизията, че „под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ”, въпреки че се представят за опозиция под името „Орлов мост”.

Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници.

„Вярно, че времето е кратко, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат – повярвайте ми! Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват - дали ще ги черпи, дали ще ги пои, дали други работи”, нарежда водещият.

30 000 застъпници е почти двойно повече от позволените от закона. След промените в Изборния кодекс, всяка партия може да има по един застъпник в секция. Така, с разрешените резерви, общият брой за страната е около 16 000.

Самият Емил Димитров камерата уловила в почивката на обучението в компанията на хората от семинара. Другото познато лице е неформалният лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето.

Димитров пък замина в чужбина, след като преди няколко седмици беше уличен в конфликт на интереси от комисията за борба с конфликт на интереси.

От своя страна пък Димитров обвини шефката на правната комисия в 41-тото Народно събрание Искра Фидосова и ексвътрешния министър Цветан Цветанов, че са изкадрували Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси като инструмент за репресии срещу неудобни.

„Явно съм неудобен с това, че критикувах методите им на работа и това е основната причина да си тръгна от политиката“, каза тогава той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е