Свързани новини

15.04.2013 15:57

Започва поетапно спиране на парното от утре

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Топлофикация - София" започва поетапно спиране на отоплението в столицата от утре, съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на дружеството. Според прогнозата, предоставена от НИМХ – БАН, към 16 април 2013 г ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване задължителни условия, при които може да се обяви общо спиране на отоплението в София. Въпреки временното захлаждане днес и утре, вече има три последователни дни със средноденонощна температура над +12°C. Според метеоролозите, от сряда започва трайно затопляне на времето. До днес 265 сгради, от които 100 училища, административни и обществени сгради, вече са се възползвали от възможността за предсрочно спиране на парното.


"Топлофикация София" предоставя възможност при желание от страна на клиентите отоплението в отделни сгради да остане включено. За това е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост, на базата на което упълномощено лице подава заявка в обслужващия топлорайон. От днес клиентите на компанията вече могат да заплатят и месечните си фактури за отопление през март. Според данните на изчислителния център на Топлофикация средното намаление на сметките спрямо предходния месец е 6%, а консумираната енергия е с 2436 мегаватчаса по-малко в сравнение с февруари. Близо 84% от столичани имат намаление на мартенските си сметки, като за около 84 000 абонати те са с понижение до и над 50%. По данни на НИМХ към БАН средномесечната температура през март е била +5,4 °C. По информация на Изчислителния център на компанията на 83% от клиентите на "Топлофикация" фактурите за март са на стойност до 150 лв. В резултат на извършеното допълнително междинно отчитане на уредите за дялово разпределение, което беше поискано от абонатите и направено в периода февруари-март 2013 г., прогнозните дялове на 16% от клиентите са повишени съобразно отчетената реална консумация. Това означава, че те са ползвали повече топлинна енергия и съответно имат по-високи мартенски фактури. Най-голям си остава делът на завишение на сметките с до 10% за близо 50 000 абоната. Коригираните нулеви прогнозни дялове са при 8 500 домакинства. В тези имоти, въпреки заявеното нулево потребление на парно, клиентите са се отоплявали нормално, а сметките им до получаването на изравнителните фактури са поели техните съседи. Припомняме, че 4679 сгради в столицата поискаха извънреден отчет. Предвид факта, че 41% от собствениците на имоти в сградите, в които е направен извънредния отчет, не са осигурили достъп на отчетниците, техните прогнозни дялове няма да бъдат коригирани до извършването на годишния отчет на уредите след окончателното спиране на отоплението. Той е задължителен и ще бъде извършен от топлинните счетоводители в рамките на годишното изравняване, което ще се направи през май и юни тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци