Свързани новини

09.04.2013 15:11

БСП: Единствено правителство с широка подкрепа може да промени посоката на развитие на България

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е изправена пред две алтернативи – или управление на Борисов и Цветанов, или програмно правителство начело с Пламен Орешарски, което има широка парламентарна подкрепа и което единствено може да промени посоката на развитие, да осигури икономически растеж, социална справедливост, демокрация и предсказуемност. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред повече от 700 гости по време на представянето на управленската програма на левицата. „Влизаме в предизборната битка с ясна кауза. Тя е формирана и в нашето предизборно послание – Да върнем България на хората. Страната ни да стане отново свободна, перспективна и социална”, добави Станишев.


Той отбеляза, че БСП умее да се променя в името на националния интерес. Станишев напомни, че още на заседанието на Конгреса социалистите се ангажираха с радикална, но предсказуема промяна за демократична и социална България. Днес социалистите предлагат ясна икономическа програма с ангажимент за нови 250 000 работни меса, за активна роля на държавата в икономиката, инвестиции и решения в здравеопазването, образованието и младежката политика. БСП възнамерява да прекрати рекета, който ГЕРБ упражняваше върху малкия и среден бизнес и да осигури реална конкуренция. Левицата се ангажира и с проект за дигитална България.


Специално внимание председателят на БСП обърна на бъдещия премиер. По думите му той трябва да бъде почтен човек, да бъде предсказуем, лоялен към държавата, да има държавно, а не партийно мислене и да е способен да води диалог с всички. „За мен Пламен Орешарски е символ на всичко добро, което беше постигнато”, подчерта Станишев.


Лидерът на БСП беше категоричен, че единствено Коалиция за България може да свали ГЕРБ от власт. По думите на Станишев ГЕРБ така и не са чули гласа на хората, които протестираха. Според лидера на БСП хората могат да очакват от Бойко Борисов същата политика, която доведе страната ни до срив. Станишев обобщи посланието от конференцията на ГЕРБ като „повече от същото”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева