Свързани новини

05.04.2013 10:34

1600 българи станаха професори само за година

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1600 нови професори има България само за година, съобщи министърът на образованието проф. Николай Милошев. Според него, трябва да се промени законът за академичния състав, за да няма такива огромни бройки. И в същото време да не бъдат ощетени хората, които наистина заслужават титлата професор, съобщи проф. Милошев пред БНТ.


Според проф. Милошев една от причините да има толкова много професори е, че е отпаднало изискването за голямата докторска дисертация. Има много подготвени хора,  които не са събрали смелост да направят този академичен труд . Делът на незаслужилите да са професори не е толкова голям.

Колкото до таксите в университетите проф. Милошев каза, че ще помоли ректорите да са съобразени така, че да са поносими за студентите.

"Това зависи от университетските ръководства, това не е в прерогативите на нашето министерство. Но във всеки един университет нещата са различни. Оказва се, че във УНСС миналата година не са вдигани таксите, за разлика от другите университети. Нещо пък, което налага може би тази година драстично вдигане. Не можем да унифицираме всички по еднакъв начин", обясни проф. Николай Милошев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп