Свързани новини

04.04.2013 10:22

Протест на пенсионери в Ловеч

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПП Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и Обединените пенсионерски съюзи проведоха протестен митинг в Ловеч под мотото „Не на мизерията, искаме справедливи пенсии”. Привърженици на патриотичната партия се събраха пред театъра в града, за да изразят недоволството си срещу ниския стандарт на живот и пагубното управление на страната ни през последните 23 години, което ги е довело до крайна бедност. Възрастните хора не скриха  разочарованието и гнева си от факта, че България, която те са градили, днес е разрушена и разграбена. Пенсионерите поискаха по-достоен живот със скандирания и  плакати, на част от които бе изписано: "Страдаме от съдбата си, страдаме и от управниците си" и "Искаме достойни пенсионерски съдбини".


Бурно аплодирана бе речта на Велизар Енчев -  член на Националния политически съвет на НФСБ и говорител на Обединените пенсионерски съюзи.


"Настояваме за реституция на пенсионерския труд. Нашата държава е изградена от българските пенсионери и тази реституция трябва да им бъде изплатена. Със специален закон възрастните хора трябва да бъдат овъзмездени за своя труд, за своя принос за създаването на материално-техническата база на България." - заяви Енчев пред пенсионерите в Ловеч.


В митинга участва и Сашо Радев – председател на Движение „Социална солидарност”, организатор на започналите през 2006 г. протести на пенсионерите, всеки четвъртък, на пл.„Александър Невски”. В протеста се включиха още председатели и секретари на партийни структури в региона и младежи от НФСБ .  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от