Свързани новини

03.04.2013 15:05

Калуди Калудов и Детелин Далаклиев в отбора на БСП

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Детелин Далаклиев е най-новото попълнение в гражданската квота на листите на "Коалиция за България". Световният шампион по бокс е включен в плевенската листа на коалицията.

Олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков и световноизвестният тенор Калуди Калудов са включени в гражданската квота в листите на БСП, съобщиха от централата на партията.

БСП извежда на предни позиции в листите си изключителни авторитети, хора с кауза, доказали възможностите си и прославили България, обявиха от партията. В гражданската квота са включени 60 души, определени като "посветили живота си" на развитието на страната.

Сред включените в гражданската квота са още издателят и продуцент Мартин Захариев, психологът Христо Монов, председателят на "Съюз Произведено в България" и бивш посланик в Русия Пламен Грозданов, Петър Кънев от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев, Георги Терзийски и др.

Всички изброени според ръководството на БСП са включени на избираеми позиции в листите.

Калуди Калудов (София 24), Мартин Захариев (София 23) и лекарката Таня Андреева (София 25) са на третите места в софийските листи на БСП.

Шампионът Таню Киряков е включен на второ място в листата в Русе, където водач е Янаки Стоилов. Психологът Христо Монов също е на втора позиция в листата в Бургас.

Пламен Грозданов е в списъка с кандидат-депутатите в Сливен. Той беше обявен от комисията по досиетата като секретен сътрудник на външното разузнаване.

Финансистът Петър Чобанов е в листата в Пловдив - град. По неофициална информация името му се обсъжда за бъдещ финансов министър. Той е близък до Пламен Орешарски, който беше посочен от лидера на БСП Сергей Станишев като кандидат на левицата за премиер.

Петър Кънев, който беше депутат в 40-ото Народно събрание е включен в листата във Велико Търново. След напускането на парламента той стана съветник на президента Георги Първанов.

Писателят Николай Петев е в кандидат-депутатския списък в Ямбол. А в листата в Габрово е включен юристът Георги Терзийски. Той беше независим депутат в 41-ия парламент, където влезе с листата на РЗС от Габрово. Преди повече от година обаче напусна Янев и насочи държавната субсидия към БСП, като декларира принадлежност към левицата.

На закрито заседание пленумът на БСП ще утвърди листите.


Снимки на гражданската квота на БСП тук



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а