Свързани новини

03.04.2013 14:38

Винпром Пещера завоюва лидерски позиции и във винарството

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Пловдив стартира XXI-вото издание на международното винаро-лозарско изложение Винария. По традиция официалната делегация на събитието вдигна първа винена наздравица от щанда на най-големия винпром у нас, Винпром Пещера. Официалните лица бяха посрещнати от изпълнителния директор на компанията Иван Папазов с отбрани червени и бели вина и хапки.


Тазгодишното представяне на компанията във Винария 2013 може да бъде прието като отчет за постиженията й във винарството от 2011 г. до сега. През този период винпромът пусна марката си Domaine Peshtera, която взе Златен ритон още при първото си представяне във Винария през 2012 г., и която през изминалата година завоюва челни позиции в най-престижните международни конкурси и дегустации с четирите си сорта. Само за 2012 г. във винарските изби на компанията са били произведени близо 12,5 млн. литра от серията. От февруари месец на пазара са и два нови сорта от серията - Каберне фран и Сира. На тазгодишната Винария пък правят дебют, малко преди да се появят в магазинната мрежа, първите резерви с марка Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон и Мерло, както и първите купажни вина на компанията от сортовете Совиньон блан и Вионие. Всички те ще бъдат представени от топ технолозите и изпълнителният директор на винпрома на щанда в палата 11.


Всеки ден посетителите на виненото изложение ще могат свободно и професионално да дегустират всяко едно от тези вина, част от които са и сред участниците в ежегодната дегустация на Винария. Тази година рекорден брой от 45 родни и международни винопроизводители с над 340 вина се борят в шест категории за Златен ритон и медали. В журито има редица експерти, сред които и 8 чуждестранни дегустатори - известни специалисти, сомелиери и журналисти. Един от тях е световноизвестният дегустатор Томас Брандл от Германия. Пламен Моллов, председател на НЛВК, сподели, че всички шест Златни ритона са били присъдени от чуждестранните експерти на български вина, но победителите се пазят в строга тайна до церемонията „Нощта на златния ритон”. Въпреки голямото признание и силното родно участие в дегустациите прави впечатление, че в изложбената част липсват добре познати винени играчи като Винпром Карнобат, Винпром Търговище и Винекс Славянци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното