Свързани новини

01.04.2013 16:24

Приятелката на Березовски не вярва той да се е самоубил

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият руски олигарх Борис Березовски, който беше открит мъртъв на 23 март в дома си във Великобритания, където живееше в изгнание, наистина е писал на руския президент Владимир Путин, за да иска прошка. Това твърди приятелката на покойния в интервю за руско издание. Тя отхвърля версията за самоубийство, предаде Франс прес.


Березовски - бившият "сив кардинал" на Кремъл, принуден да напусне Русия, след като Путин пое властта през 2000 г., бе открит мъртъв в банята си с видими признаци на обесване. Кремъл веднага заяви, че бизнесменът, станал яростен критик на руския режим, е писал неотдавна на Путин, като помолил за прошка и позволение да се върне в Русия.


Според 23-годишната Катерина Сабирова, с която се срещал напоследък 67-годишният бивш милиардер, Березовски понесъл много зле удара, когато през август лондонски съд отхвърли негов иск за милиарди евро срещу бившия му бизнеспартньор Роман Абрамович.


"Той казваше: много ми е зле, не зная вече какво да правя", заявява Сабирова пред опозиционния седмичник "Ню таймс".


Според нея Березовски споменал тогава, че иска да се върне в Русия. "Каза, че единственият начин да се върне в Русия и да се "възстанови", е да поднесе извинения на Путин. Говореше, сякаш това е последният му шанс", обяснява младата жена. "Видях черновата, той ми я прочете. Молеше за прошка и за възможност да се върне", добавя тя.


Сабирова посочва, че писмото е било изпратено вероятно през ноември. "Един ден ми каза: ето, чакам отговор", разказва тя.


Сабирова, която не е живеела с Березовски и не е била в Лондон, когато е починал, изключва възможността да става дума за самоубийство. При все това описва симптоми, наподобяващи признаци на депресия - през последните месеци Березовски страдал от безсъние, не искал да става сутрин, не излизал от дома си и не желаел да разговаря с никого. Но двамата се били разбрали да се срещнат на 25 март в Израел за съвместна двуседмична почивка. Тя разговаряла с Березовски по телефона в деня преди смъртта му - късно вечерта на 22 март, и гласът му звучал "по-добре от обикновено".


Борис Березовски беше честен мъж в един корумпиран свят, заяви дъщеря му. В изявление, разпространено чрез полицията, публикувано днес от британските вестници, Арина Березовска казва: "Не познавах баща си много добре, но съм сигурна, че той наистина обичаше семейството си и винаги беше щастлив в обкръжението на децата и внуците си."


Арина признава, че животът на баща й е бил като влакче в увеселителен парк, чийто път минава през много премеждия. Тя допълва, че се възхищава как баща й се е справял с всички проблеми с добродушие, самообладание и най-похвалното – честност.


"За жалост честността не се вписва в този корумпиран свят и често пъти се бърка с манипулативност. Но баща ми не беше такъв човек", казва тя, хвалейки "всепоглъщащия му стремеж към справедливост и куража да се застъпва за убежденията си, дори когато е трябвало да го направи сам, пише БТА.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци