Свързани новини

01.04.2013 11:33

12 300 копирни машини за изборите

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборният борд към служебното правителство започва работа следващата седмица. Вече стартира и обществаната поръчка за доставка на копирните машини, които са задължителни за всяка секционна комисия след промените в изборния кодекс.  Обществена поръчка за доставка на 12 300 нови копирни машини за секциите в страната и външно министерство вече е обявена на сайта на правителството. Срокът, в който областните администрации трябва да ги получат, е 9 май.


Маргарит Маджарков от Районната избирателна комисия във Враца смята, че покупката на нови копирни машини е „излишно харчене на 5-6 млн. лв. в национален мащаб”. „Ако кажат, че трябва да се копира на А-3, една такава машина струва 4000-5000 лв.,” обясни той.


Секциите във Врачанско са над 300 и повечето от тях се помещават в училища. С оглед пестене на средства се обмисля наемането на копирна техника. „Вече имаме оферти от две фирми, за едно копирно устройство, формат А-3, 120 лева за три дни,” обясни Благовеста Благоева, зам.-кмет на община Хайредин.


Голямо е и притеснението кой ще борави с ксероксите - особено в селата. 20 експерти, неправителствени организации наблюдатели на изборите и юристи са поканени в изборния борд за да консултират администрацията в подготовката на прозрачни избори.


„Изборният борд не е държавен орган. Неговата роля е да придаде по-голяма порзрачност и публичност на подготовката и провеждането на изборите. Всякакви предложения за отстраняване на нередности винаги ще са добре дошли,” заяви пред bTV министърът на правосъдието Драгомир Йорданов.


Заседанията ще се провеждат веднъж седмично и ще се излъчват пряко на интернет страницата на правителството. В борда влизат и министерствата ангажирани пряко с изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и