Свързани новини

28.03.2013 17:19

21-годишна роди 7-килограмово бебе

Видян 2132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майка роди момченце, тежащо учудващите 7 килограма и няколко грама, пише "Дейли мейл". При раждането бебето Джордж Кинг е страдало от кислородна недостатъчност в продължение на 10 минути и му били дадени само 10 процента шанс да оцелее, след като раменете му се заклещили по време на израждането.


Въпреки това 6 седмици по-късно на Джордж – най-голямото бебе, родено в Глостершир, Великобритания – му бе позволено да се прибере вкъщи с родителите си - 21-годишната Джейд Пакър и 21-годишния Райън Кинг.


Джордж тежал почти два пъти повече от средното тегло за новородено, когато бил роден по естествен път на 11 февруари. Раждането се състояло в Кралската болница в Глостершир и продължило 16 часа. Майката излязла от 9-ия месец и бебето започнало да излиза чак на 15-ия ден от 10-ия месец.


Вече 6 седмици по-късно бебето е високо 66 сантиметра и тежи 7,7 килограма и носи дрехи за шестмесечни бебета, тъй като дрехите за неговата възраст са твърде малки.


„Просто раменете му заседнаха и всичко се обърка. Имаше около 20 лекари в стаята и тогава наистина стана страшно. Майка ми беше по време на раждането и тя беше тотално шокирана. А най-големият шок дойде, когато видяхме колко е голямо бебето“, разказва майката Джейд Пакър.


„Той е едно малко чудо. Всъщност – голямо чудо“,  уточнява тя. След раждането Джордж е бил преместен в специалното отделение за бебета в болницата „Свети Майкъл“ в Бристол.


Джейд Пакър, която е висока 170 см, казва също, че мисълта за раждането на още едно такова гигантско бебе, би я отказало да има още деца.


„Наистина беше шокиращо за всички. Никой не очакваше, че Джордж ще бъде толкова голям. По време на бременността аз ставах все по-голяма и по-голяма“, споделя тя.


„Сега сме си вкъщи и всичко е наред. Според лекарите с времето теглото и височината на Джордж ще се нормализират, което ни радва“, казва и 21-годишният татко Райън Кинг.


Засега Джордж не показва никакви признаци за последствия от травматичното раждане, но продължава да бъде под медицинско наблюдение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв