Свързани новини

28.03.2013 10:36

Доброволци в акция срещу кражбата на изборите

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акция на доброволците от “Движение България на гражданите” се проведе пред сградата на Централната избирателна комисия вчера. Мъже с черни якета и маски на главите изиграха мълчалива сценка, описваща изборните манипулации през техните очи. Главните действащи лица бяха от партиите на картела “ГЕРБ-БСП”. “Кражбата на изборите” се случваше пред мълчаливия портрет на президента Росен Плевнелиев.

“Мисията на ОССЕ е шамар за управлението на Бойко Борисов и партиите, които не успяха да изчистят политическата система и отровиха политическата почва, заяви Десислава Димитрова, член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”. “Мисията, която ОССЕ изпраща за изборите в Монголия, е с почти същата численост, като тази у нас”, посочи Димитрова.


“Самият факт, че в България се изпраща толкова голяма мисия на ОССЕ, е поредният шамар за страната ни. Надяваме се, че тези хора ще овладеят положението, но не може да очакваме винаги да идват хора от чужбина, които да контролират нас. Ние сами трябва да се контролираме отвътре. Всичко сочи, че и тазгодишните избори ще бъдат опорочени като президентските”, коментира Жени Делева, един от инициаторите на събитието.

Координаторът за София-област - Димитър Делчев - разкритикува и действията на президента, и на служебното правителство по отношение на честността на предстоящите избори. “Президентът заяви, че ще се погрижи за това, изборите да са честни, но до този момент това остават голи думи. “Служебното правителство не промени областните координатори и не подмени политическите кабинети в ключови министерства, като например МВР, с което то се опитва да продължи едни стари практики – носенето на чували от депутати от ГЕРБ и натиска върху членове на изборните комисии от страна на представители на БСП,” заяви Делчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева