Свързани новини

27.03.2013 17:01

Станишев организира 400 наблюдатели за изборите

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Институтът за социална интеграция (ИСИ) и Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS) ще участват с около 400 наблюдатели по време на предсрочните парламентарни избори на 12 май, съобщи Катя Колева, председател на УС на ИСИ.


ИСИ (isi-bg.org) е създаден през 2002 г. от близки до БСП социолози, политолози, психолози, юристи, дипломати, икономисти, журналисти. И до днес в дейността му участват: Сергей Станишев, Юрий Асланов, Живко Георгиев, Антоний Тодоров, Ивелин Николов, Татяна Буруджиева и др.


Фондацията за европейски прогресивни изследвания (feps-europe.eu) е структура на Партията на европейските социалисти, чийто председател в момента е Сергей Станишев.


Кампанията на двете леви организации е наречена "Граждански наблюдатели за мониторинг - честни избори 2013". Активистите ще следят дейността в районните и секционните избирателни комисии - РИК и СИК - в цялата страна.


Ще наблюдават и медиите, съобщиха представители на неправителствените организации на състоялата се днес дискусия "Избори 2013: Рамката на изборното законодателство - следващият тест за българската демокрация".


"Ще имаме междинен доклад преди началото на горещата фаза, а след това - окончателен доклад", обясни Колева.


Както е известно, на 28 февруари Народното събрание реши да възложи на Министерството на външните работи да бъдат поканени международни организации и парламентарни асамблеи за изпращане на наблюдатели на парламентарните избори. Сред международните организации, които могат да бъдат поканени са: Европейския парламент, чуждестранни парламенти, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, чуждестранни партии и движения, както и лица, посочени от партии и коалиции от партии, участващи в изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион