Свързани новини

26.03.2013 12:34

Британски медии: Камерън преувеличава проблема с имигрантите

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските медии и големи европейски издания предупредиха за всяване на паника и преувеличаване на проблема с имигрантския поток от българи и румънци. Така някои издания реагираха на плановете на премиера на Великобритания Дейвид Камерън да ограничи правата на имигрантите. Мерките предвиждат намаляване на социалните придобивки за чужденци, пристигнали да живеят в страната от други държави в Европейския съюз.


„Дейли мейл" пише, че предложенията да бъде ограничен достъпа до здравните услуги и жилищното настаняване, са провокирали враждебни реакции от страна на лекарите и местните власти. Има и предупреждения, че това ще провокира правни действия от Брюксел.

Възможно е да се появи психологическа бариера у наемодателите за даването под наем на апартамента си на гражданин на Източна Европа, коментира в ефира на bTV студентката във Великобритания Ана Димитрова. Според нея това ще стане и икономически проблем, защото обикновено студените, идващи от Източна Европа търсят по-евтини апартаменти, тъй като не могат да си позволят скъпите общежития още в първата година.

Според „Дейли телеграф" обещанието на Дейвид Камерън да намали натиска върху обществената система от имигрантите е посрещнато с обвинения, че „всява паника" и преувеличава мащаба на проблема.

„Гардиан” коментира, че Найджъл Фарадж- политикът с най-крайни изказвания към България и Румъния, изведнъж изглежда, че управлява страната, въпреки че неговата партия няма членове в парламента и едва ли ситуацията ще се промени на следващите избори.

„Файненшъл таймс" пък цитира директора на британския Национален институт за икономически и социални изследвания, който твърди, че имигрантите допринасят повече за обществените услуги, отколкото самите те струват на системата. Димитрова е категорична, че обявените от премира Камерън крайни мерки биха попречили на хората, които действително искат професионална и академична реализация във Великобритания.

По думите й България и Румъния са пропуснали шанса да се преборят на дипломатическо ниво следващата страна членка в ЕС да не понесе подобни ограничения. „Можехме да се погрижим Хърватия да не се сблъска с подобно дискриминационно отношение, но не успяхме. В същия момент пък САЩ работят за либерализиране на имигрантския режим, така че нещата се балансират”, посочи тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат