Свързани новини

22.03.2013 10:35

Общината дебне за пожари с 3 наблюдателни кули

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че е одобрен проектът на общината за наблюдателни кули, които да оповестяват за възникнал пожар в околностите на София.


Кулите ще са 3 и ще се строят в Бистрица, Плана и Бухово, на тях ще има съоръжения за постоянно наблюдение при възникване на пожари на територия от 5 км.


Те ще са оборудвани с интегрирани системи за видеонаблюдение за ранно откриване на горски пожари. Тези системи включват център за мониторинг и контрол, видеокамери с висока разделителна способност и база данни за съхранение на видеозаписи.


В наблюдателните пунктове ще дежурят пожарникари, като техните задължения ще включват, освен наблюдение от кулите и постоянна обиколка на пожароопасните места. "Това е първият проект, който ще реализираме сериозно, за да можем да предотвратим възникването на пожари", посочи кметицата.


Йорданка Фандъкова обясни, че вчера е имала среща с представител на Световната банка за региона, който отговаря освен за инфраструктурата и за реакцията при кризи.


От Световната банка са поели ангажимент да помогнат с техническа помощ да се прави мониторинг и анализ на мерките, които Столичната община взима при реакции и кризи.


До момента в страната има изградени общо 12 кули. 9 от тях са разположени на територията на община Смолян, като в местността Селище са 5, а в Чепино - 4. Останалите 3 противопожарни кули са в района на община Сливен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на