Свързани новини

14.03.2013 10:32

Цецка Цачева закри 41-вото Народно събрание

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цецка Цачева закри 41-вото Народно събрание. Отиват си депутатите, парламентаризмът остава. Това каза председателят на парламента Цецка Цачева в слово в заключителното заседание на 41-ото Народно събрание. „41-ото Народно събрание даде сериозен принос в демократичната парламентарна публичност. За първи път се направи публичен регистър за гласуванията на народните представители, както и публичен регистър на сътрудниците на депутатите, посочи Цачева.


„Нужни са нови правила за парламентарния контрол. 41-ото НС продължи активната международна дейност на останалите народни събрания. 489 пленарни заседания неизменно бяха пред погледа на обществото”, каза тя.


„Днес този парламент си отива предсрочно. Времето му да се разпусне настъпи, чувстваме го всички в тази зала, всички в България. В изявленията на групите се чуха обвинения към мнозинството. Аз нямам право на оценка и политическо пристрастие днес, но съм убедена, че отговорът е комплексен. Народът е този, който се намеси, когато трябва да се коригира посоката, която е избрана. Днес сме стреснати от народния вик. Много болка ни съпровождаше през всичките години на Прехода и то отприщи гнева на хората. Не ни отмина ориста да изживеем този гняв. Викът на народа, който разтърси България, ще има смисъл и полза, само когато се канализира в свободен и демократичен вот”, каза Цачева.


„Когато този парламент си отива добавя опит, какъвто и да е той. Благодаря на всички за свършената работа, благодаря на администрацията”, каза Цачева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния