Свързани новини

14.03.2013 10:28

Ангел Найденов: Слагаме точка на най-слабия парламент

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Слагаме точка на най-слабия парламент. Това обяви от трибуната на парламента Ангел Найденов от БСП. ”Днес слагаме точка изпращаме в историята най-слабия парламент. Парламентът си отива обграден с полицейска лента и заграждения. Парламентът не завърши с пълен мандат и това показателно за провала на ГЕРБ. Започнало с висок рейтинг, доближаващ зоната на прегряване, днес правителството е в оставка. Търсенето на виновниците в предишното правителство и оправдаването с лошото наследство от Тройната коалиция дълго време приковаваше вниманието. Чрез “калинките” и способността за натиск върху бизнеса смазахте народа. Рекламните трикове и ПР ефектите прикриваха ефектно слабостите ви. Всичко това не можеше да не доведе до нещо лошо. Вие не слягахте хляб на масата. Рязането лентички накара хората да сменят канала. Тава накара хората все по-често да поглеждат към Терминал 2. И всичко това бе до началото на тази година, когато хората по улиците ви поискаха оставката. Вие не управлявахте като отговорни граждани, а европейското развитие остана празно като съдържание.


”Калинката” без диплома се превърна в символ на кадровата ви политика. Вие се сещахте за стандарта само когато се връщахте в страната от пътуване в чужбина. Така ГЕРБ остана само една абревиатура. Осъзнавате ли, че цялото ви управление ще бъде запомнено с хората факли, които докарахте до крайно отчаяние. На този фок всичко казано ще бъде тривиално. Днешният ден на криза създава и възможности пред България.


45-то Народно събрание не бе демократично. То премина под знака на политически диктат и авторитарен режим. Това Народно събрание е първенец по създаването на лоши закони. Спокойно можем да говорим за сиво законодателство и лобистки и корупционни интереси. Парламентът се превърна във функция на изпълнителната. Той се крепеше на гласовете на независима депутати при неясни договорки. Ето заради тези неща този парламент си отива предсрочно. Демокрацията обаче има нов шанс. Пред България има нови перспективи. И трябва да знаете, че ние, в парламента, бяхме опоненти, а не врагове. България е над всичко”, обяви Ангел Найденов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на