Свързани новини

13.03.2013 17:37

Фараж гони България и Румъния от ЕС

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Станалият враг номер едно на българските емигранти, британският политик  Найджъл Фараж постигна нови висини в кампанията срещу родните и румънските граждани зад граница.


Лидерът на Партия на независимостта на Великобритания поиска на заседанието на европарламента ЕС да скъса политическите си връзки с България и Румъния, съобщиха от офиса на Ивайло Калфин. Причината за искането му е ширещата се престъпност в двете държави.


Според политика двете източноевропейски страни не е трябвало изобщо да бъдат приемани в ЕС. България и Румъния били неспособни да се справят с престъпността, добавя той.


"Ние не искаме да отваряме неограничено границите си за гражданите на тези страни. Нашите избиратели казват: "Стига толкова”, заяви Фараж.


Той представи статистика, според която последните 5 г. само в Лондон са арестувани 27 000 от общо 68 000 пребиваващи в Обединеното кралство румънци. 90% от престъпленията в британската столица се извършват от румънски банди, обяви лидерът на партията на независимостта. Информация за подобно поведение от страна на български граждани не бе представена.


Изказването на британеца предизвика остра реакция у българския депутат Ивайло Калфин. Той обвини Фараж, че преследва вътрешнополитически цели.


"На всеки 2000 граждани във Великобритания се пада един българин, а на всеки 100 000 - 50. Един от 600 безработни е българин. Това ли вие наричате натиск? Румънските и българските студенти харчат всяка година 30 млн. паунда за учебни такси и за издръжката си. Нима това говори за натиск? Твърденията ви не отговарят на реалността и ще разберете това на следващите избори”, обърна се към Фараж социалистът.


В нарочно изявление Европейската комисия отхвърли нападките на британския евродепутат и политически лидер като "ксенофобски”. Евроинституцията ги определи като "дискриминационни” и противоречащи на европейските ценности и принципите за недискриминация.


Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви в пленарната зала, че твърденията, свързващи две държави с вноса на престъпност в ЕС и призивите да се предприемат политически действия, представляват стигматизация на двете държави.


"От името на Европейската комисия аз отхвърлям това заявление и този подход и се надявам, че и Европейският парламент ще ни подкрепи”, заяви Шефчович.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион