Свързани новини

08.03.2013 15:39

Данъчен върти търговия с контрабандно злато

Видян 2573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу трима участници в организирана престъпна група, създадена с цел да извършва различни по вид престъпления - укриване на данъци, контрабанден внос на злато, незаконни сделки с благородни метали.


Участниците в групата са задържани на 6 срещу 7 март 2013 г. при специализирана операция на Сектор „Икономическа полиция“ към ОДМВР - Кърджали, ГДБОП и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.


Обвинения са повдигнати на Юксел Юсеин, ръководител на групата, за престъпления по чл. 321, ал. 3, вр. ал.1 от НК и чл. 251, чл. 253 и чл. 242 от НК, както и на Селяхтин Юсеин и Васил Герджилов, участници, за престъпления по чл. 321, ал. 3, вр. ал.2 от НК; чл. 251, чл. 253 и чл. 242 от НК.


Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала поне от юли 2011 г. Юксел Юсеин и синът му Селяхтин Юсеин са развивали незаконната си дейност в собствените им 3 чейнджбюра в Кърджали и 3 златарски магазина – 2 в Кърджали и 1 в Смолян.


Васил Герджилов, който е данъчен служител в сектор „Приходи“ на НАП-Кърджали, оформял счетоводно незаконната дейност и давал указания на другите участници как да я прикриват.


При задържането на членовете на групата и извършените претърсвания в златарските магазини и чейнджбюрата са иззети пари и благородни метали за 1,2 милиона лева. В това число - над 17 килограма контрабандно злато, за което се предполага, че е внесено незаконно от Турция, както и суми в различни валути с неизяснен произход на стойност 350 000 лева. Иззети са и записи на заповеди за 1,5 млн. лева. Разследващите установяват произхода на записите на заповеди, както и наличните данни, че престъпната група вероятно се е занимавала и с мащабна лихварска дейност.


Установено е, че в златарските магазини са отчитани минимални продажби на ювелирни изделия. По този начин участниците едновременно са прикривали търговията с контрабандно злато и са укривали дължими данъци по сделките. Нанесените щети от престъпната им дейност се установяват.


С постановления на Специализираната прокуратура на участниците в организираната престъпна група е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на постоянен арест на тримата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби