Свързани новини

07.03.2013 17:26

Падат лихвите върху прогнозните сметки за парно

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Първият пакет от мерки, одобрени на срещи с представители на протестиращите и на потребителските организации, вече е приет - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки. Работи се по втория. Разглеждат се всички предложения, сред които има и неизпълними, но за останалите трябва да се произнесат техническите и юридическите експерти.“ Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в обяснение на мерките, които се предприемат срещу нарастващото недоволство срещу Топлофикация-София.


Тя допълни, че се работи по предложения за индивидуални договори в сградите с хоризонтална инсталация, за въвеждане на ежемесечен отчет по няколко вариант - дистанционен и самоотчет, за таван на сградната инсталация и за по-справедливо изчисление на сметките.


Тя обясни, че има назначен финансов одит за 2012 година, който ще бъде разширен и в годините назад. Именно това притеснило общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който постоянно я атакувал със „сензационни новини", които тя вече знаела и била предприела мерки за разрешаването им.


Първата дама на София заяви, че е изпратила и писмо до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с което възразява срещу исканото повишение на цената на водата. Писмото й е по повод подадено заявление от фирмата-концесионер Софийска вода АД до държавния регулатор за нова цена на водата с 14-процентно повишение. В писмото на кмета се посочва, че Столичната община възразява срещу повишение на цената на водата, тъй като дружеството разполага с достатъчно резерви, за да изпълни задълженията си по бизнес плана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева