Свързани новини

07.03.2013 14:30

Разследват депутати и министри за атентата срещу Борисов

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ако в Националната разузнавателна служба наистина е имало документ с достоверна информация за подготвян атентат срещу Бойко Борисов, въпросът е – къде е била НРС през тези 4 години и какво е предприела тя“. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Той обясни, че в момента  се проверява дали в НРС има документ с подобна информация, дали той е получен от чужда разузнавателна служба, кога е получен, кои длъжностни лица са работили с него и най-вече какви действия са предприети, ако този документ съществува“, обясни Цацаров. За прокуратурата е важно и кои длъжностни лица извън разузнавателната служба са имали достъп до документа и дали те са имали участие в изпълнителната и законодателната власт, т.е. депутати и хора от Министерския съвет, които евентуално са замесени в подготовката на атентата.


„Проверката почти е стигнала до крайните резултати, но не мога да ги обявя в момента. Докато прокуратурата няма ясно становище дали това е или не е класифицирана информация, няма да получите отговор. Ако той не е класифицирана информация можем да го обявим и пред медиите и да стане ясно какво представлява и кой кого е заплашвал”, посочи главният прокурор. 19 минути пирпомня, че Бойко Борисов заяви в парламента на 20-и февруари, че му е подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган. Премиерът в оставка се позова на  получена информация от Националната разузнавателна служба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!