Свързани новини

06.03.2013 12:06

Варненският кмет Кирил Йорданов подаде оставка след 13 години

Видян 2302 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно в 12 ,00 часа днес варненският кмет Кирил Йорданов обяви, че подава оставка. Новината беше посрещната от варненци с аплодисменти и радостни възгласи пред общината. Мотивът на градоначалника е, че името му е достатъчно накърнено и му пречи да работи с достойнство.


„Кризата във Варна е умишлено създадена. Трябва да се даде ясна представа къде отиваме, кой път ни очаква и къде ни води”, заяви Кирил Йорданов. Той отказа да прави анализ на досегашното си управление, но призна, че не е имал намерение да се поддаде на натиск от улицата и припомни успехите на общината през последните 14дни. Във вторник общинските съветници отхвърлиха молбата на Йорданов за свикване на извънредна сесия, защото той е избран от варненци и юридически Общинският съвет не може да взима решение дали кметът да остане на поста си.


За Пламен Горанов Кирил Йорданов каза, че младият мъж е направил „страшна стъпка, към която моралният ангажимент е непреодолим”.


Припомняме, че вчера в цялата страна беше обявен ден на национален траур заради смъртта на 36-годишният младеж, който се самозапали на 20 февруари пред Варненската община в знак на протест срещу кметът на морската столица.


Стотици варненци се събраха днес на опелото на Пламен, който ще бъде кремиран в София .


По време на изявлението си градоначалникът изброи постигнатите през последните години успехи и  добави, че само времето ще покаже какъв е сценарият, в който е влязъл градът.


След края на изявлението Йорданов отказа да отговаря на журналистически въпроси. Той обяви, че ще бъде на разположение на медиите в началото на следващата седмица.


Градоначалникът благодари на варненци, на екипа си и на семейството си, с което ще прекарва повече време занапред.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева