Свързани новини

06.03.2013 11:15

Три деца изгоряха във Видин

Видян 1255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три деца на 2, 5 и 8 години са загинали при пожар във фургон в ромския квартал „Нов път” във Видин, съобщи комисар Николай Тодоров, директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин.


Сигналът за пожара е получен около 21.00 часа на телефон 112. На място са отишли два екипа на пожарната. Горели са два дървени фургона. След погасяването на пожара и при разчистването на горелите помещения са открити телата на три деца – 7-годишният Борислав, 4-годишният Брайън и Джема - на 1 година и седем месеца. Те са били заключени от родителите си. Бащата се е намирал в местната кръчма, а майката е с психични отклонения.


Около 30 души са се събрали тази сутрин пред изгорелия фургон в квартала, който се намира до старата товарна гара, почти на бунището, предаде репортер на Фокус. Близките на бащата и майката, които живеят в съседния фургон разказват, че в двата фургона няма нито вода, нито ток. Повече от две години двете семейства са били настанени във фургоните, преди това са живеели в общински жилища. Според роднините, две години никой не им е обръщал внимание. Те са получавали само детски надбавки, но не и социални помощи. От Агенция „Закрила на детето” два пъти са посещавали семейството на изгорелите деца. Майката Анка Георгиева на 24 години и бащата Ангел Борисов на 33 години са били предупредени от агенцията да се грижат добре за децата, въпреки това не са полагали никакви грижи. Според съседите е честа практика децата да бъдат заключвани във фургона, докато родителите са търсели прехрана. Роднини твърдят, че семейството не е получавало помощи дори и от Български червен кръст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на