Свързани новини

05.03.2013 10:52

Огнян Герджиков: Мораториумът за парното не е добра идея

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Мораториумът за делата на парното в София не е добра идея”. Това заяви пред 19 минути бившият председател на НС проф. Огнян Герджиков по повод исканията на протестиращите да бъдат прекратени делата срещу абонатите на Топлофикация-София.


„Като юрист трудно приемам такова решение, защото то все пак е насочено към изправните длъжници. Би могло да се измисли друго решение, но определено това не е правилна мярка от гледна точка на правото“, допълни още Герджиков.


Припомняме, че миналата седмица се обсъждаше вариант  за спиране на изпълнителните дела срещу клиентите на столичната Топлофикация, докато не се докаже легитимността на сметките.


“Претенциите на недоволните граждани са, че делата са фарс, а Топлофикация няма нито една вярна фактура, най-малкото защото нито една сградна инсталация не е изчислена по методиката”, заяви Стоян Грозданов един от протестиращите.


Бунтарите настояват Топлофикация да направи експеримент и да сключи индивидуални договори с абонатите, които имат хоризонтални щрангове на инсталацията. Целта е всеки да има право да се откаже от услугите, когато пожелае. Подобни договори могат да се направят и за потребителите с вертикални щрангове, смятат протестиращите.


Преди ден столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от икономическата полиция и прокуратурата да бъде направен пълен финансов одит на Топлофикация София от 2007 г. насам.


Фандъкова заяви, че назначава специална проверка, която да установи защо Топлофикация - София не си е събрала дълговете на абонати, които са с тригодишна давност и се налага да бъдат отписани по закон. В края на миналата седмица стана известно, че дълговете, които предстои да бъдат отписани, са за 80-90 млн. лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби