Свързани новини

01.03.2013 12:12

Еколозите бесни на президента

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След решението за състава на Консултативния съвет, който фактически ще съветва служебното правителство за всяка секторна политика, от Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“ имат следните питания към президента Плевнелиев:


1.    Поканата до Тома Белев като единствен представител на екологичните организации плод на недоглеждане ли е или ясен знак на държавния глава за това каква политика ще води неговият кабинет в областта на екологията и свързаните с нея бизнес, региони и население?


2.    Ако е обикновен пропуск на администрацията му предполагаме, че пропускът в списъка от поканени ще бъде своевременно отстранен и на предстоящата следобед среща ще има балансирано представителство на различни мнения по зелена политика.


3.    Ако поканата единствено до г-н Белев е целенасочен акт на президента, то това означава, че държавният глава заема ясно едната позиция в спора за развитието на зимния спорт и туризъм. Ще означава, че г-н Плевнелиев застава зад представителите на екологичния рекет, зад зелените екстремисти, които спират всяко разумно развитие на регионите и обричат населението му на мизерия.


Отговор от президента по поставените въпроси чакат жителите на над 50 общини в Пирин, Рила и Родопите, които очакват работа, работни места и бъдеще за децата си.


Тези хора искат да знаят кога казвахте истината - през 2011 г. ли, когато им казахте: "Бъдещето и развитието на региона е свързано с туризма. Благодарен съм за това, което е направено в Банско. Градът се  превърна в елитен курорт за средната и висока класа туристи от съседните страни. Това е перспектива и за цялата държава. Трябва да се надгражда, тъй като конкуренцията не чака. Сърбия, Румъния и Хърватия също строят. Каквото и да правим обаче, то трябва да е в синхрон с планината и с правилата"? Или сега, когато заставате против това развитие, привличайки единствено Тома Белев за своя съветник?


Какво да отговорим на Вашите съграждани от долината на Места, пред които в 2012 г. признахте: "Днес Банско е на световната карта на ските. Всичко това трябва да се използва. Това е огромен потенциал. В конкуренцията между нашите ски курорти ще станем истински регионален лидер в туризма". С едностранното привличане на Тома Белев и следването на политика на екологичен екстремизъм България няма да стане регионален лидер в туризма, а ще се превърне в световен прецедент на страна, в която държавният глава е пренебрегнал интересите на населението, за да угоди конюнктурно на няколко стотин фанатици?


Българите искат да знаят къде ще застанете г-н Плевнелиев -  до провалилия се директор на парк „Витоша“, оставил след себе си пустош и разруха Тома Белев  или до народа си?


Ние не приемаме за възможно обединителят на нацията да заеме еднозначно страна в този стратегически спор, затова призоваваме президента да покани за постоянни членове на Обществения съвет и застъпници на другата теза за екологията.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне