Свързани новини

28.02.2013 10:54

И лекарите на протест

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекарите излизат на протест срещу новите правила на Здравната каса. Причината за недоволството е, че лимитът на направленията не позволява на лекарите да надвишават броя на прогнозираните талони. Ако пък им се наложи да надвишат броя, са принудени да ги върнат в началото на следващото тримесечие. В случай, че са им необходими допълнителни, магическият кръг се затваря - трябва да ги заявят предварително с мотивационно писмо на база прогноза.


Лекарите са категорични, че няма да отстъпят, ако не им бъде позволено да надвишават лимита с 10 процента, без да го компенсират, както и прегледите на деца и възрастни, и при диспансерно наблюдение да се регулират на годишна база.


От недоволството се отказаха единствено в Пловдив, след като вчера шефът на Здравната каса д-р Пламен Цеков обеща, че ще отмени ограниченията за направления на общопрактикуващите лекари.


Лекарите ще излязат на протест от 16 часа пред сградите на Здравната каса в цялата страна. В София адресът на НЗОК е ул. “Кричим” №1. От Лекарския съюз призовават гражданите също да подкрепят протеста им срещу поредния монополист.


Медиците настояват и за оставката на управителя на касата д-р Пламен Цеков, заради въведените лимити за извършена дейност.


Ако до началото на днешния протест бъдат възстановени старите правила от миналата година за болничната помощ, лекарите ще оттеглят искането си за оставка на д-р Цеков.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне