Свързани новини

26.02.2013 13:40

БСП настоява да не се спира тока на хората

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още днес БСП ще предложи конкретни мерки, с които да се реши един от основните проблеми, изкарал над 100 000 българи на протест. Час преди заседанието на Народното събрание председателят на ПГКБ и на БСП Сергей Станишев изрази възмущението си от неадекватния дневен ред на парламента, който според него не отговаря на очакванията на хората. Лидерът на социалистите настоя за различен дневен ред, в който да присъстват спешни мери в интерес на гражданите. В парламента БСП ще иска промени в Закона за енергетиката, които да развържат ръцете на ДКЕВР, така че да се коригира цената на тока надолу. Левицата ще предложи да се приеме решение на Народното събрание, с което да се забрани спирането на електроснабдяването за гражданите в рамките на три месеца. Като следваща мярка БСП предлага въвеждането на двустепенна тарифа за потребление на електроенергия, което ще облекчи най-бедните хора – идеята е да има ниска цена за 75 киловат часа дневна електроенергия и 150 киловат часа нощна електроенергия, като потреблението над тези лимити да се плаща на пазарна основа.  Друга мярка, с която ще се помогне на гражданите е изтеглянето към този момент на енергийните помощи, предвидени за настоящата година. Станишев подчерта, че БСП ще настоява парламентът да разгледа още две важни теми – мораториума за сделките по Черноморието и поканата на международни наблюдатели за изборите.


По отношение на заседанието на КСНС, предвидено за днес, председателят на БСП беше категоричен, че няма как от да се проведе пълноценно без доклад от страна на финансовия министър. Станишев напомни, че той дължи отговори на изключително важни въпроси като – състоянието на бюджета, задълженията на болниците, задълженията на държавата към бизнеса, колко ДДС е върнато до момента.


Сергей Станишев съобщи още, че на предстоящата среща с президента, на която БСП ще върне мандата, социалистите ще представят своя анализ за ситуацията, ще предложат и мерки, с които да се отговори на належащите проблеми на хората. „България се нуждае от избори”, каза още Станишев и добави, че са необходими политически промени. „БСП заяви своята воля за радикална промяна за демократична и социална България”, изтъкна лидерът на социалистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате