Свързани новини

25.02.2013 16:45

Лявоцентристите водят на изборите в Италия

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лявоцентристката коалиция на Пиер Луиджи Берсани води пред дясноцентриския блок на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, според проучвания за телевизия Sky и телевизия RAI, обявени след края на втория ден от парламентарните избори в Италия.


Анкетата дава на лявоцентристите 34,5% в долната камара и 37% в Сената. Коалицията на Берлускони и Северната лига получава 29% в долната камара и 31% в Сената.


Движението Пет звезди на комика Бепе Грило печели 19% от гласовете в долната камара и 16,5% в Сената, а центристкият блок на досегашния премиер Марио Монти - съответно 9,5% и 9%.


Според екзитпола разликата между Берсани и Берлускони в надпреварата за Сената в ключовия регион Ломбардия е много малка, лявоцентристите водят в регионите Сицилия и Кампаня, а блокът не Берлускони е доста напред във Венето.


Гласуването на втория ден от предсрочните парламентарни избори в Италия започна - вот, който се възприема като решителна част от положените усилия на Апенините да разрешат икономическите проблеми в страната. Първият ден на изборите в неделя протече при ниска избирателна активност, за която допринесе и лошото време - леден дъжд в южните части и снеговалежи в много от северните райони на страната. В неделя гласуваха 55,17% - със 7 на сто по-малко, отколкото на предишните парламентарни избори през 2008 г.


Изборите се провеждат 2 месеца преди заплануваните, след като партията на Берлускони оттегли подкрепата си от технократското правителство на Монти.


Около 47 милиона избиратели трябва да дадат гласа си за избиране на двете камари на парламента - Камарата на депутатите и Сената.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец