Свързани новини

25.02.2013 15:11

Столичани слизат от тролеите, вземат метро

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на пътниците от градския електротранспорт, който включва трамваи, тролейбуси и метро, е нараснал с 8,7% за четвъртото тримесечие на 2012 г. или с 79 714.0 000 в сравнение със същото тримесечие на предходната година.


Увеличението се дължи на по-големия брой превозени пътници от метрото – 43,5%, докато при тролейбусите е регистрирано намаление от 1,7%.


Намалял е, макар и сравнително слабо, и броят на пътниците с влак - с 0,2%. Като цяло пътувалите с влак и автобус през последната четвърт на миналата година са 136 365.1 хил., което е с 2,7% повече спрямо същия период на предходната година.


Ръстът се дължи на превозените пътници от автобусния транспорт, които отбелязват ръст от 2,8%.


Преди няколко седмици от Метрополитен заявиха, че след около 2 години всеки втори софиянец ще използва подземната железница ежедневно. В момента броят на пътниците достига 300 000 души дневно като се очаква през следващите месеци да стана 900 000 .


Припомняме, че миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова представи проекта за новата метростанция до летище София. Тя е част от разширението на първи метродиаметър.


„До началото на 2015 г. метрото ще бъде построено в участъците от Цариградско шосе до Летище София и от Младост 1 до Бизнеспарка”, съобщи директорът на Метрополитен Стоян Братоев. Подготвя се изграждането на третия метродиаметър, с обща дължина 17 км., 19 метростанции, от които 10 ще са подземни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.