Свързани новини

25.02.2013 10:44

Станишев иска спешни промени в енергийния закон

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В оставащите няколко дни парламентът трябва да промени закона за енергетиката, така че да може служебното правителство и назначено от него ръководство на ДКЕВР да ревизира цените, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.


След като правителството на премиера Бойко Борисов подаде оставка заради протестите срещу монополите, партиите стигнаха до консенсус, че 41-ото НС трябва да бъде разпуснато и да бъде избран служебен кабинет, който да подготви парламентарни избори, пише Mediapool.


Това породи съмнения доколко исканията на демонстрантите, които настояват за намаляване на цената на тока, ще се изпълнят, защото служебният кабинет не може да прокара необходимите законодателни промени, защото реално НС няма да функционира. По думите на Станишев това ще позволи да се разгледа ценообразуването в спешен порядък и да се намалят цените в началото на април, защото хората не могат да си платят сметките.


Трябва да се търсят консенсусни решения, за да има смисъл от работата на парламента в тези няколко дни, да се решават спешни неща, които да помогнат на хората реално, обясни още лидерът на БСП. По думите на червения председател сред тях е и внесеното преди месец предложение на социалистите за гласуване на мораториум за строителството по Черноморското крайбрежие.


Шефът на ПЕС апелира да бъде прието и решение, което да задължи НЗОК да осигури нормално функциониране на доболничната и болнична помощ. Здравните заведения масово обявяват през последните дни, че трябва да спрат да приемат пациенти, защото лимитите им по определени клинични пътеки са се изчерпали. От Пирогов вече заявиха, че на практика лечебното заведение не може да продължи да функционира нормално.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион