Свързани новини

22.02.2013 17:14

“Уволнената” действаща шефка на ДКЕВР върти и зелена енергия

Видян 3848 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търговията с цигари по интернет се оказва, че не е единственото съмнително дело, с което е свързана новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова.


Макар и да е вече в оставка, Николова продължава да е председател на енергийния регулатор, който стана една от фокусните точки на гражданското недоволство. Т.е тя продължава да е най-важният човек в комисията, която определя цените на тока, парното, природния газ и водата.


Разследване на Money.bg установи, че във фирмата си Имидж Код Груп, която е собственик на онлайн магазина на Иванова, е била съдружник с адвокат Ангелина Томешкова от адвокатска кантора Футекова, Христова и Томешкова. Времето през което Томешкова и Иванова са били съдружници е от 23 март 2010 г. до 21 февруари 2011 г.


Информацията, която се появи през последните дни, че Юлиана Николова е придобила Имидж Код Груп, не отговаря съвсем на истината, защото двете са били съдружници във фирмата за близо година.


Тук е мястото на връзка, която според Money.bg буди повод за притеснение. Кантората Футекова, Христова и Томешкова е член на Българската фотоволтаична асоциация, която просто протоколно споменаваме, че не е без интереси в енергетиката.


Припомняме, именно зелената енергия, която основно се произвежда у нас от фотоволтаични централи бе посочена като една от основните причини за поскъпване на енергетиката. Интересите на Фотоволтаичната асоциация обаче бяха накърнени след като на 14 септември ДКЕВР реши да им наложи такси за достъп до ел. мрежата, които достигат до 40% от приходите им, генерирани от продажна на ток на преференциални цени.


В последните седмици премиерът Бойко Борисов и председателят на фотоволтаичната асоциация Никола Газдов демонстрираха затопляне на взаимоотношенията си, след като през септември и октомври зелените производители шумно протестираха под балкона на министър-председателя заради наложената им такса достъп.


На среща проведена малко преди референдума за АЕЦ Белене премиерът Борисов в присъствието на Никола Газдов заяви: Вече цената на възобновяемите източници е по-ниска, отколкото евентуалната цена на Белене. Така че сега вече сте добре дошли - колкото повече вятър, толкова повече слънце. Благодаря ви.


Освен това става ясно, че синът на Юлиана Николова - Фарес Фарис Иванов, е бил съдружник с бившия зам. министър на икономиката и енергетиката в правителството на тройната коалиция и изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг Галина Тошева-Григорова.


Тя става заместник на тогавашния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров през 2006 г. Григорова-Тошева става известна и с бонуса от 90 хил. лв за 2008 г., които според медиите получава заради участието си в бордовете на БЕХ и свързаните му компании от българската енергетика.


Според търговския регистър синът на Иванова - Фарес Иванов и Галина  Тошева-Григорова са били съдружници във фирмата „3Би Адвайзъри" (ЕИК: 201369002) в периода от 20 декември 2010 г. до 17 март 2011 г.


Скандално е как синът на Юлиана Николова е бил партньор с човека, който е бил дясната ръка на тогавашния министър на икономиката и Румен Овчаров.


От тук става ясно, че „отровният дим" от скандала с продажбата на цигари онлайн е бил само параван, кьорфишек, с който се прави опит да се заблуди обществото за това кои и какви интереси стоят зад Юлиана Иванова


Театърът с онлайн продажбата на цигари е бил опит да се прикрият по-важните и съществени обстоятелства и факти.


Факти, подкрепени с вписвания в търговския регистър, от които става ясно, че или в енергетиката ни има кадрови недостиг, или маршът на пионките и назначаването на все едни същи физиономии или техни приближени ще продължи, както и политическият чадър независимо от това, кой е на власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и