Свързани новини

21.02.2013 14:19

Станишев в интервю за CNN: Българските граждани просто вече не издържат

Видян 1733 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Протестите на българските граждани не са само срещу политиката на „затягане на коланите”, на строгите икономии, налагана от правителството на ГЕРБ. Протестите са за връщането на властта в ръцете на хората и срещу ограбването на обществените ресурси. Българските граждани просто вече не издържат. Те искат избори!” Това заяви, лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в специално интервю за CNN.


По думите на Станишев през последните години правителството не е направило нищо, за да облекчи състоянието на българските граждани и да предотврати масовото обедняване. „Напротив, това правителство, което за щастие си тръгва, стовари върху българите цената на кризата, увеличи дълговете на държавата и редуцира всички социални плащания. В българската реалност цените на много стоки нараснаха с 30%, а сметките за електричество бяха увеличени с 60% - само за последните 2 години”, припомни Сергей Станишев.


Той бе категоричен, че това от което България се нуждае сега, е да рестартира икономиката си. „Трябва да рестартираме икономиката си, за да имаме продуктивна система, която да подкрепя малките и средни предприятия, които създават работни места. Днес безработицата вече официално е 12%, но в реалността обезкуражените българи са повече от 18%”, заяви Сергей Станишев.


Според него освен от икономическо възстановяване, България се нуждае и от възстановяване на демократичните институции, които са били унищожени от настоящото популистко и авторитарно управление на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат