Свързани новини

21.02.2013 10:17

Парламентът обсъжда оставката на Борисов

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите не успяха да се съберат в пълен състав, дори за да обсъдят и гласуват оставката на правителството. 20 народни представители не участваха в приемането на дневния ред. В парламента го няма и премиерът Бойко Борисов. Присъстват само част от министрите, предаде Дартснюз.


Пред сградата пък се събират привърженици на ГЕРБ, които са против оставката на Бойко Борисов и правителството.


Председателят на НС Цецка Цачева предложи проект за решение, с което парламентът приема оставката на кабинета, а дебатите се предават пряко по БНТ и БНР.


Независимите народни избраници поискаха свикването на Велико народно събрание и промяна на Конституцията. "Как това ще осигури нови работни места", попита риторично лидерът на ДСБ Иван Костов. И добави, че подобни рокади могат да подменят исканията на протестиращите хора. Костов призова президента Росен Плевнелиев към разумни решения с възможно най-широки консултации.


"Сутринта говорих с премиера и той ме попита дали да идва, ще има ли някой от опозицията, защото вчера нямаше никой. Той има и други задачи", обясни отсъствието на министър-председателя от пленарна зала шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев. Така той отговори на исканията на БСП да се гласува идването на Борисов и Симеон Дянков в Народното събрание. Предложението обаче не беше прието.


"Монополите се справиха с държавата, а сметките за парно и ток останаха същите", констатира от трибуната Мартин Димитров от Синята коалиция. Според него изходът от кризата се крие в спешни икономически мерки за съживяване на малкия и среден бизнес, които ще повишат доходите на хората. Димитров обърна внимание, че три месеца - докато имаме ново правителство, няма да бъдат взети никакви мерки, а хората искат решение сега. Депутатът предрече, че ще има задълбочаване на проблемите. "ГЕРБ се бореше срещу монополите и ще продължи да го прави, затова са изборите. И бъдете сигурни, че ние няма да влизаме в коалиция с никого, защото колкото по-голяма е тя, толкова отговорността е по-малка", отговори на десните атаки Красимир Велчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни