Свързани новини

Свързани видео

20.02.2013 14:08

Каратиста и лицензът остават в ЧЕЗ, „уволнената” от ДКЕВР – също

Видян 2715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мелодрамата с оставката на правителството продължи да занимава нацията. Рано сутринта беше обявено, че правителството „ще” подаде оставка, но след като гласува важни точки от дневния си ред. Последните заседания на всяко правителство са известни с това, че на тях минават между капките проекти и обекти за стотици милиони. Днес това се случи с НДК, което мина към Вежди Рашидов, за когото вчера писахме, че оставя бездомен Националния етнографски музей – народната памет на България, в калабалъка.


Напомняме, че печелившият до неотдавна Дворец на културата мина на чудовищна загуба под вещото управление на ГЕРБ и по-специално на личния съветник на Симеон Дянков на име Ивайло, дошъл в тази власт от фирмата Хохегер – БГ, в която съсобственик бе друга калинка от ГЕРБ.


Като стана дума за Дянков, той се върна в Министерския съвет, тъй като оставката предотврати назначаването на поста му финансов министър на философа Томислав Дончев, а на поста му вицепремиер – Лиляна Павлова, внучка на Георги Павлов от ЦК на БКП.


Американският пратеник във властта, лично назначение на Цветелина Бориславова, започна от входа да лъже. Той обяви, че резервът, паднал до 3 милиарда, заради което вчера пуснахме облигационен заем за 800 милиона лева. Той ще се плаща от следващото правителство още през август. Та Дянков твърди, че резервът бил колкото миналата година.


Само напомняме истинските числа – на 31 януари 2012 г. резервът на България е 3,8 млрд. лв., а на 19 февруари 2013 г.- 3 милиарда. За да се напълни той през 2012 г. теглихме нов държавен дълг 2 милиарда, а вчера – още 800 млн. Така общата сметка на потрошената народна пара при оставени от Тройната коалиция 8 милиарда е 5 милиарда от резерва плюс още 3 милиарда нови дългове или общо – 8 милиарда. Тоест, опоскани са всички пари, които предишните 3 управления оставиха.


В обедните часове днес Дянков беше наново изхвърлен, а оставката на кабинета беше депозирана в парламента и утре ще се гласува. ГЕРБ обяви, че няма да участва в служебно правителство, което е липса на правна култура, защото служебните кабинети са непартийни. Те се назначават от президента.


Това става, след като партиите, имащи право да правят правителство – а те са ГЕРБ, БСП и трета сила по преценка на държавния глава, откажат мандат. БСП обяви, че няма да използва мандата. Ако и ГЕРБ не желае да бере плодовете от управлението си, тогава топката отива в посочена от Плевнелиев парламентарна сила, която може да бъде ДПС, Синята коалиция или Атака. Ако и те откажат, се насрочват избори.


Възможно е те дори да не бъдат предсрочни. Причината е, че редовните избори по Конституция са тази година два месеца преди или след  датата на последните парламентарни избори. Понеже те бяха на 5 юли 2009 г., значи от 5 май реално сме в конституционния срок. Технологично е малко вероятно да бъдат възможни избори в по-ранен срок. През 1997 г. изборите бяха насрочени точно 2 месеца и половина след връщането на мандата – от 4 февруари за 19 април. Ако изходим от тази формула – точно празничната седмица с неделя 5 май се очертава като дата. Едва ли точно рожденият ден на Станишев ще се види удачен на президента Плевнелиев и по-вероятно е вотът да се насрочи за 29 април или за 12 май – два дни преди личния празник на самия президент.


Отсега теориите за конспирацията подготвят почва за кандидатура на Борисов на следващите избори за държавен глава. Даже се говори, че определени олигарси кроели такива творчески планове, в което се намесва и последният премиерски разговор на лидера на ГЕРБ – с Владимир Путин.


Минал по стъпките на Тодор Живков, апропо и на Путин – шеф на полицията, кмет, премиер, Борисов не можа да направи два мандата на последния пост и тогава да се изстреля към върховното кресло, но ако успее да се изчисти от Цецки, Фидоски, Калинки и всякакви други недоразумения, защо да не се пробва за мястото на Плевнелиев? Самият Бойко го предупреди при издигането на кандидатурата му, че е поставен „за да му топли стола”.


Междувременно ДКЕВР, на който остава начело „уволнената” блондинка с незаконната търговия с цигари, остави лиценза на ЧЕЗ, където в управата продължава да бъде и Каратиста със заплата 35 000 лева според депутати и медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се