Свързани новини

20.02.2013 11:45

Воденичаров назначи ново ръководство на Научния фонд

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заповед на министъра на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров от 19 февруари се определя състава на Изпълнителния съвет на фонда "Научни изследвания" за срок от две години.


От министерството съобщават, че в Изпълнителния съвет на фонда са включени: проф. Анна-Мария Тотоманова, проф. Венелин Енчев, доц. д-р Владимир Костов, проф. Иван Митов, доц. Маргарит Ганев, проф. Николай Николов, проф. Пламен Мишев, проф. Светла Русева и Александра Димитрова.


На своето първо заседание, състояло се вчера, Изпълнителният съвет на фонда "Научни изследвания" е избрал за свой председател проф. Пламен Мишев от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а за заместник-председател - проф. Анна-Мария Тотоманова от Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Проф. Пламен Мишев е 50-годишен, бил е зам.- ректор по научноизследователска дейност и международни проекти на УНСС, преподава "Аграрна икономика", "Агромаркетинг", "Маркетингови изследвания", "Икономика на околната среда и природните ресурси".


Проф. Анна-Мария Тотоманова е изследовател и преподавател по история на българския език.


Членовете на Изпълнителния съвет на фонда, с изключение на представителите на държавата, получават възнаграждение, равно на минималната месечна работна заплата за страната.


Възнаграждението се получава само за месеците, през които те са участвали в заседанията, се посочва в заповедта на образователния министър. Тя се издава въз основа на Закона за насърчаване на научните изследвания и съгласно Правилника на фонда "Научни изследвания".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец