Свързани новини

20.02.2013 10:25

Кървави сблъсъци на Орлов мост

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кървави сблъсъци имаше между протестиращи и полиция на "Орлов мост" във вторник вечерта.


Демонстрантите хвърляха бомбички срещу полицията, след което униформените минаха в настъпление. 25 демонстранти бяха арестувани, 8 души са ранени, съобщи Дартснюз. Хора с окървавени глави се лутаха по улиците дълго време, защото линейки не пристигаха да им окажат помощ. Възрастен мъж беше тежко ранен. В крайна сметка ранените са откарани в "Пирогов". Млада жена е с тежко нараняване на главата, тя е приета по спешност.

След "Орлов мост" малка група от протестиращите се насочиха към НДК. Те счупиха полицейска патрулка и обръщаха кофи с боклук по пътя си. Жандармерията ги следваше по петите. Те блокираха за известно време булевард "Скобелев" и след това се насочиха към Руски паметник. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя.

Основната група протестиращи обявиха край на днешното шествие към 21 часа и се разотидоха.

Малко по-рано пред парламента полицаите свалиха щитовете. Служителите на реда, които направиха кордон около парламента, махнаха предпазните щитове докато покрай тях преминаваха протестиращите срещу високите сметки. Младо момиче им раздаде цветя. Покрай Народното събрание преминаха група протестиращи, които дойдоха от паметника на Васил Левски, както и шествие с факли на "Атака". Всички се насочиха към "Орлов мост".

Бронирани машини  Sand cat /Пустинна котка/ пък пазеха честванията в памет на Васил Левски от атаки на протестиращи. По неофициална информация на покрива на Факултета по журналистика, който се намира близо до паметника, са били разположени снайперисти.

Церемонията в памет на Васил Левски започна в 18:00 часа, в нея участваха президентът Росен Плевнелиев, шефът на парламента Цецка Цачева, вътрешният министър Цветан Цветанов. Премиерът Бойко Борисов не беше на церемонията, той изпрати венец, който беше освиркан.

В 18:30 недоволните от властта се събраха на "Орлов мост", откъдето също се насочиха към паметника на Апостола, но бяха спрени от жандармерията при Ректората. В същото време друга група протестиращи от различни улици достигнаха паметника, след като официалните лица си тръгнаха. Оттам недоволните се насочиха към парламента. Полиция и жандармерия отцепиха района около Народното събрание. Групата, организирана от "Атака" и ВМРО, взривяваха бомбички, по пътя си към жълтите павета.

Скандиранията "оставка" и "мафия" озвучаваха малко по-рано церемонията на паметника на Васил Левски. Протестиращите спряха да скандират само по време на изпълнението на националния химн. Всички официални лица клекнаха и запазиха минути мълчание в памет на Апостола. До церемонията бяха допуснати и обикновени граждани да поставят цветя, но преди това те бяха проверени от скенери за метални предмети и оръжие, допълва Дартснюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са