Свързани новини

18.02.2013 16:49

ПГКБ: Правителството на Бойко Борисов изцяло загуби доверието на българските граждани

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Декларация на ПГКБ:


Правителството на Бойко Борисов изцяло загуби доверието на българските граждани и трябва да подаде оставка. Изходът в тази кризисна ситуация може да бъде само политически - нови избори. Настояваме за свикване на спешни политически консултации и за провеждане на предсрочни парламентарни избори.
България се нуждае от нов социален модел. Само радикална промяна за възстановяването на демократичната и социална държава и промяна на посоката на управлението може да е решение на проблемите днес.
Никакви  оставки и промени в правителството, предприемани в  пристъп на паника, няма да решат същинския проблем на властта, която не защитава интересите на хората, а на монополите. Оставката на Дянков е отчаян опит на Борисов да спаси правителството на ГЕРБ.
 България е разтърсена от безпрецедентни масови протести, сравними единствено с митингите от 1989 година. Общият знаменател на недоволството на гражданите е протестът срещу липсата на държавност и срещу плячкосването на държавата - резултат от политиката на ГЕРБ, покровителствала монополите във всички сектори на икономиката. Протестите са срещу смазването на малкия и средния бизнес, заради това, че всички бюджетни проблеми се решават на гърба на хората - 40 социални придобивки бяха отнети.
Българските граждани са докарани до отчаяние, притиснати са до стената. Ако партиите не реагират, значи са непотребни, хората ще излязат отново на бунтове.

ПГКБ заявява:

1.    Очевидна е абдикацията на българския президент от конституционните му правомощия в тези тревожни дни
2.    Искаме категорично да напомним на премиера и депутатите от ГЕРБ, че по Конституция НС е единственото, което назначава и освобождава членовете на кабинета и министър- председателя. Затова призоваваме Бойко Борисов да се яви пред НС и да обясни истинските параметри на настоящата правителствена криза
3.    Тъй като правителствената криза прераства в политическа , ПГКБ предлага на останалите парламентарни групи още в сряда да бъде изслушан Бойко Борисов, да бъде обсъдена ситуацията и да  започнат политическите консултации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в