Свързани новини

18.02.2013 16:43

ГЕРБ не знаят защо си отива Дянков, но 100% подкрепят смяната му

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите от ГЕРБ не знаят защо Симеон Дянков е подал оставка, но я подкрепят. Освен това парламентарната група на партията е "100 процента солидарна с премиера и предложенията му за промени в правителството". Това заявиха на извънредна пресконференция в понеделник трима народни представители от ГЕРБ по повод съобщението, че вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е подал оставка и ще бъде заместен от министъра по еврофонодовете Томислав Дончев (като финансов министър) и строителния министър Лиляна Павлова (като вицепремиер), предаде Медияпуул.


Няма нищо неочаквано в правителствените промени, коментира депутатът Александър Ненков. "Знаете, че и преди са се случвали", уточни той.


"Няма да кажем нито една лоша дума срещу Симеон Дянков. Решението да се оттегли е лично негово. Той беше уважаван и признат министър в ЕС", допълни неговият колега Диан Червенкондев.


Като плюс за кандидатурата на Томислав Дончев за финансов министър бе изтъкнато, че по негово време България започнала да усвоява повече евросредства за разлика от времето на тройната коалиция. За Лиляна Павлова бе казано, че е "млад, енергичен човек". "Който пътува из страната, вижда какво може министър Павлова".


Червенкондев каза, че ГЕРБ се солидаризират напълно и с протестите и "всички контролни органи проверят всичко, което трябва да се провери".


ГЕРБ имат нужда от гражданска подкрепа срещу енергийната мафия, заяви неочаквано депутатът Димитър Главчев, без да обяснява досега не е ли имало такава.


Той повтори казаното от енергийния министър, че ще се направи опит да се разсекретят договорите за ТЕЦ "Марица" 1 и 3. Коментирайки цените на тока, той се впусна в обяснения за АЕЦ "Белене", за Меглена Кунева, която като главен преговарящ е договорила с ЕС затварянето на глава "Енергетика" срещу спирането на III и IV блок в АЕЦ "Козлодуй".


Депутатите от ГЕРБ не успяха да изяснят какво е искал да каже премиерът Борисов през 2010 г. с думите си, че "освобождаването на финансовия министър е все едно пада цялото правителство".


След въпроса вярно ли е, че министър Дянков е разбрал от медиите, че напуска, тримата прекратиха пресконференцията, без да отговорят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион