Свързани новини

15.02.2013 17:27

Станишев: България се нуждае от много радикална промяна в политиката на държавата

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най- актуалната тема на срещата на лидера на БСП Сергей Станишев с ресорните журналисти днес беше предстоящият Конгрес на партията. Станишев покани представителите на медиите на кафе в парламента и в неформална обстановка поговори с тях за задачите на левицата занапред. Медиите проявиха интерес към доклада, който утре Станишев ще представи пред делегатите на Конгреса. Лидерът на БСП сподели, че все още е в процес на писане и загатна: „Утре ще бъде направена много важна стъпка напред в нашите политически ангажименти пред гражданите на България”. Лидерът на социалистите подчерта, че на Конгреса най- важното, което ще се обсъжда, е политиката на БСП и ангажиментите пред хората. „България се нуждае от много радикална по съдържание промяна в политиката на държавата, за да се върне доверието на хората. Страната ни трябва да направи рестарт, радикален завой, ако искаме да имаме перспектива като държава, икономика и общество. Това е голямата амбиция, която е заложена в нашата политическа рамка”, каза Станишев.


Председателят на БСП изтъкна като първи приоритет за левицата икономиката и създаването на работни места. По думите му държавата трябва да бъде активна в икономиката, в инвестиционния процес, да има здрава регулация на монополите, да се защитават малкият среден бизнес. Друг важен елемент на новата политика, която БСП предлага, е социалната държава, след като при управлението на ГЕРБ обедняването стана нетърпимо. На следващо място Станишев постави необходимостта от сериозна административна реформа и въвеждане на електронно управление. Лидерът на БСП не пропусна и възстановяването на правата на гражданите и свободата на хората и на медиите.


„Ние се борим не за власт, а България да оцелее и да има перспектива. Най- важното е да имаме ясна и категорична политика, която ще реализираме. За нея ще търсим най- подходящите хора – както в листите, така и в изпълнителната власт”, каза Станишев. По думите му всеки в БСП трябва да се определи – дали е готов да води категорична битка срещу управлението, което е вредно. „Ще водим диалог с всички, които са готови да застанат зад тази кауза – да променим посоката на България и да дадем перспектива”, добави лидерът на БСП. Той беше категоричен, че следващото правителство трябва да бъде национално отговорно. „За да изведем България от сегашното състояние, е нужно национално усилие, на основата на ясна програма за управление”, каза още Станишев.


Според лидера на БСП, ГЕРБ са вредни за държавата и все повече българи го виждат, което показват и последните социологически проучвания. „ГЕРБ откраднаха държавата от хората. Ще оставят в наследство опоскана хазна”, каза Станишев. По думите му протестите отключиха недоволството, което зрее от много време. „Избиват маса тежки проблеми, които са се натрупали в рамките на управлението на ГЕРБ и които не се решават”, каза председателят на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на