Свързани новини

Свързани видео

15.02.2013 10:37

След метеоритния дъжд в Русия - пострадалите нарастват (обновена)

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В лечебните заведения на град Челябинск след падането на метеорита за медицинска помощ се обърнаха 725 души, от тях 159 деца, съобщи градската администрация към 14 часа, цитирана от Интерфакс.


Към 16 ч. днес справките показват, че близо 950 души са пострадали от метеоритния дъжд в руската Челябинска област. Това съобщи губернаторът на региона Михаил Юревич, предаде РИА Новости.


Полицията издирва местата, където са паднали парчета от небесното тяло. Засилени патрули се грижат за реда в региона. Вземат се мерки да не пострада имуществото в сградите, където има избити стъкла. Полицаи разпитват очевидците. Първоначално бе съобщено, че над Уралския федерален окръг се е пръснал метеорит, изгорял частично в ниските атмосферни слоеве. Малки отломки от небесното тяло са стигнали земната повърхност и са паднали в слабо населени райони край град Сатка в Челябинска област. По-късно Юрий Буренко, оглавяващ местния клон на Министерството на извънредните ситуации в Челябинска област, заяви пред журналисти, че метеоритният дъжд е предизвикан от парчета от астероид, преминал сутринта край Земята.


Повечето пострадали търсят помощ заради порязвания от изпочупени стъкла.

Очевидци на феномена разказват, че са видели ярка светлина в небето, която е била последвана от силен грохот, подобен на гръмотевица.

Първоначално бе съобщено, че над Уралския федерален окръг се е пръснал метеорит, изгорял частично в ниските атмосферни слоеве.

Малки отломки от небесното тяло са стигнали земната повърхност и са паднали в слабо населени райони край град Сатка в Челябинска област.

В изказвания на представители на руските власти метеоритният дъжд бе свързан с огромния астероид, който се очаква да премине край Земята. Все още не е ясно каква е връзката между двете.

Не се знае и колко парчета скала са достигнали земната повърхност.

Според Буренко над Челябинск, където обектът е прелетял тази сутрин с голяма скорост, са отекнали три гърмежа.

"След експлозията на земята не са открити никакви остатъци от предмети", каза той.  Той допълни, че ударната вълна е счупила стъклата на прозорците на горните етажи на жилищните блокове.

Ударната вълна е счупила и стъклата на прозорците на офиса на ИТАР-ТАСС в центъра на Челябинск, съобщи агенцията.

Стена е рухнала в завод в града, съобщи служител на завода, цитиран от Интерфакс. Той уточни, че трима или четирима души са пострадали, но нараняванията им не са тежки.

Полицията издирва местата, където са паднали парчета от небесното тяло. Засилени патрули се грижат за реда в региона. Полицаи разпитват очевидците.

Министерството на извънредните ситуации е мобилизирало 20 хиляди служители, които са в състояние на повишена тревога, както и три самолета или хеликоптера, които да инспектират района. Министерството призова населението да не се поддава на паника.

"Няма евакуация на населението, нивото на радиоактивност е в нормата. Молим ви да не се поддавате на паниката", съобщи местният отдел на министерството на страницата си в интернет.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог