Свързани новини

14.02.2013 16:46

Фандъкова иска главите на шефовете на Софийски имоти

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова иска отстраняването на борда на директорите на общинското дружество Софийски имоти. До това се стигна, след като червеният общинар Георги Кадиев извади наяве фактури, от които стана ясно, че шефът на дружеството Диян Цветков ударно по Нова година е изхарчил служебни пари за свои нужди. По думите му той осчетоводявал дори стотинките за аналгин. Общо за дрехи шефът на Софийски имоти е похарчил 734.16 лв, за лични разходи и такива за домакинството – 1513,77 лв, за техника и аксесоари - 2238.96 лв.


В същото време Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2013 година. От 56 общински съветници, 40 гласуваха „за“, а 16 - „против“. Предложението за новия финансов закон тази година бе подкрепено от ГЕРБ, СДС, НДСВ и Атака. БСП, ДСБ и Движение България за гражданите бяха против. През 2013 г. общината ще има бюджет от 1,214 млрд. лева спрямо 1,305 млрд. лева през 2012 г. Разликата е от по-малкото пари за метрото и все още неодобрени проекти в инвестиционната програма. Няма предвидени промени в данъците и таксите и с по-малко пари за издръжка на администрацията за сметка на градския транспорт, образованието, фирмите по почистването, ремонти на улици, ново улично осветление и култура. Намаляват се от 19,2 млн. лева на 14,8 млн. лева за издръжката на администрацията, което няма да доведе до съкращения, а спестяване от химикалки, хартия и всички разходи извън работната заплата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.