Свързани новини

14.02.2013 14:35

Le Figaro: Чалгата - жени с оскъдни дрехи и силикон

Видян 2355 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако влезете в клуб за забава в София, имате големи шансове да се озовете на дансинг, където звучи чалга. Тя няма нищо общо с народната музика на България, ами, по-скоро смесва традиционната циганска музика, диско ритъм и турски звуци.


Това пише авторитетното френско издание Le Figaro. Вестникът уточнява, че "най-често музиката се изпълнява от жени, които носят оскъдни дрехи и често са със силикон по себе си".


"Тези жени са сякаш излезли от порнографски филм, като често носят бижута и луксозни аксесоари. На клиповете те са обградени от мускулести мъже, които имитират мимиките на гангстери. Въпреки че се опитват да наподобяват американски рап клипове, те приличат просто на грозен кич.


Чалгата се развива веднага след падането на комунизма и се установява като водеща музика и до днес. Образите на Глория, Преслава и Андреа са обаче само параван за влиятелни бизнесмени, между които е Митко Димитров. Той е собственик на "Пайнер медия", която е специализирана компания в производството на такава музика", пише още изданието.


"Тя беше избрана от ЕС да получи субсидия от 1,3 млн. евро, продължава Le Figaro, Парите се осигуряваха от Програмата за развитие и стимулиране на конкурентоспособността. Финансирането бе предназначено за ново оборудване за студиото на телевизията Пайнер ТV.


Парите от Брюксел обаче не бяха добра новина за всички в България. Започна голямо социално недоволство", припомня още френското издание.


ЕК нареди на българското правителство да провери дали са спазени условията за отпускане на парите. До това не се стигна, след като компанията сама се съгласи да върне парите.


Лидерът на социалистите Сергей Станишев обвини властта, че упражнява влияние върху медиите, като ползва европейски средства.


Статията приключва, че "чалгата е помогнала на травестит от ромски произход да стане икона в страната".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец