Свързани новини

14.02.2013 10:28

Шефката на ДКЕВР продавала незаконно цигари

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моя грешка, ще си поема санкциите за това нещо. Това каза новият председател на ДКЕВР Юлиана Иванова по повод информацията, че е продавала незаконно цигари, предаде репортер на БГНЕС.


"Да станало е, било е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това, тъй като явно не са намерили тази законова рамка за продажбата на цигари в интернет обществото и това беше още снощи коригирано", посочи Иванова. Тя каза, че всичко това е премахното и е готова фирмата да понесе санкциите.


Аз се извинявам на премиера Борисов, благодаря на журналиста, който го е написал, защото и аз не знаех, че е незаконно, от вчера знам и затова казах, че съм готова да понеса всички санкции, които са нужни, обясни тя. На въпрос дали това включва и оставка тя каза: "Ако чак трябва да се стигне, включително и оставка - да."


Иванова отново посочи, че с това се занимава от две години, след като спира да работи в областта на енергетиката. "Това ми се видя доста интересно и ниша в България, която в момента не е толкова развита, особено що се отнася до продажба на хранителни стоки, не говорим за храни, а за супермаркет в интернет. Това ми се видя интересно улеснение на потребителите, особено за жените, които са заети по цял ден", обясни пак тя.


Новият председател на ДКЕВР отново посочи, че явно не са спазили всички закони. Това обаче ще се промени, заяви тя. Самата фирмата има назначен нов управител – синът й, "който е млад и който има интерес да се занимава с тази област". Това обаче, че от две години не е в енергийния бранш, по думите й не означавало, че не е следяла какво се случва. "Смятам, че предизвикателствата са големи, но не са нерешими и ще направя всичко възможно да бъдат решени", подчерта Иванова.


Що се отнася до проблема с високите сметки за ток тя все още не може да успокои хората. "Няма да мога да успокоя хората какво точно ще се случи, защото още се запознавам с всички неща, но аз ги подкрепям и моята сметка беше висока", каза председателят на ДКЕВР.


Новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова, която е лично назначение на Бойко Борисов, е собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, съобщи вестник "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на "Метро".


В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат. Журналист на "Труд" се регистрирал с фалшив адрес на babbetshop.com и направил заявка за покупка. В отговор получи имейл, потвърждаващ регистрацията. Но до редакционното приключване на броя не пристигнала потвърждение на поръчката. Възможността за онлайн покупка на цигари ясно си личи и от общите условия на сайта. В тях първо се уточнява, че става въпрос за онлайн търговия, добавя се, че се продават и тютюневи изделия, както и че общите условия са обновени на 1 ноември 2012 г. Това е четири месеца след като забраната бе въведена.


На сайта може да си поръчате цигари онлайн на стекове от едни от най-големите компании в бранша - "Филип Морис", "Импириъл" и ДжейТиАй. И трите дружества потвърдили пред "Труд", че електронната търговия с цигари е незаконна и ги посъветвали да се обърнат към Агенция "Митници". От пресцентъра на агенцията също потвърдили, че всякаква продажба на цигари онлайн е забранена.


В днешния си брой вестник "Дневник" съобщава, че според запознати Иванова няма никакъв опит в енергийното регулиране, което стана ясно и след представянето й пред журналисти. Тя не можа да отговори на нито един по-конкретен въпрос. "Мога да коментирам, когато се запозная", беше единственият и отговор. Иванова поиска седмица, за да навлезе в материята.


По думите й постът председател на ДКЕВР й е бил предложен лично от премиера, с когото тя се познава от срещите му с RWE. "Изненадах се от предложението, но реших да приема това предизвикателство", посочи тя. Малко по-рано заместник-министърът на икономиката и енергетиката Евгения Харитонова коментира в Министерския съвет, че кандидатурата е консултирана със съответните институции и дори с някои неправителствени организации.


Новият председател на ДКЕВР има инженерно образование и опит в работата с чужди компании. Това, което се знае за предишните й длъжности, е, че е била консултант бизнес развитие на българския офис на немската компания RWE. Дружеството беше избрано за стратегически инвеститор за проекта "Белене", но впоследствие се оттегли. Хора, които я познават, коментираха, че нейната работа е била главно организационна. Преди това Иванова е работила за "Рейнбраун" (световен лидер в производството на въглища и дъщерна на RWE). В началото на 2000 г. компанията водеше преговори с тогавашната Държавна агенция по енергетика за създаване на смесено дружество с "Мини Марица-изток". След оттеглянето на RWE от България Иванова е развивала бизнес със собствен онлайн магазин за хранителни стоки, в който щяла да запази собствеността си дори след избирането й за председател на ДКЕВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни