Свързани новини

14.02.2013 10:24

Намушкаха с нож организатора на протестите във Варна - Иван Петров!

Видян 2073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недоволството срещу завишените сметки за ток в цяла България ескалира в последните дни и доведе до първата жертва. Само за 3 дни организаторът на протестите във Варна Иван Петров бе нападнат 2 пъти. Първият път е бил напръскан с лютив спрей и откаран в болница.


В сряда вечер Петров бе и намушкан с нож.


Около 21 часа ексфутболистът на Спартак и треньор е бил намушкан в гърба от неизвестен извършител и спешно отведен в Окръжна болница-Варна. Двама от демонстрантите помогнали на Петров да се добере до лечебното заведение.


„Нападението бе извършено след края на масовия протест снощи в града. В момента, когато се приближавах до личния си автомобил чух шумотевица зад мен, но реших, че някой бърза на някъде. За части от секундата почуствах удар в кръста. Успях да се обърна и видях човек, който бяха в обратна посока“, коментира пострадалият.


„Признавам си, че в известна степен съм стреснат от случилото се, но искам да подчертая - битката продължава. Живот и здраве, ако до неделя ме пуснат от болницата аз ще бъде сред множеството и тогава ще бъдем поне 30 000“, каза още Петров.


Интересен е фактът, че именно Петров е движещата фигура на протестите в морската столица. Малко по-рано в сряда той даде заявление по Нова телевизия в Часът на Милен Цветков, че шефът на Криминална полиция в града е поискал от него „да намали темпото на протестите”. „Точно обратното – ще ги засилим“, каза Петров и добави: „Тази държава просто повече не трябва да е на мафията!“


По информация на електронния сайт Варна утре част от участниците в демонстрацията са били извикани в полицията, за да дадат обяснения за публикациите си във Фейсбук и да подпишат декларации за това, че при следващи подобни действия ще бъдат санкционирани.


Според изданието един от тях - Радуш Радушев е бил извикан във ІІ РПУ по телефона. В управлението му е била показана разпечатка от негова публикация във Фейсбук, в която Радушев призовавал да се блокира Аспарухов мост. „Полицията ни следи в интернет“, е коментирал той. „Да подписваме протоколи и полицейски предупреждение, при положение, че нищо не сме направили, е сплашване“, коментира друга от извиканите. Пред медиите тя се е представила само с първото си име – Стела.


Протестът бе един от най-многолюдните, като в него са участвали близо 5000 души. Този път мотото на демонстрацията бе променено на по-общото „Протест за правото да бъдем граждани в собствената си държава“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион